Zo converteer je 3DS foto’s

Het scherm van de Nintendo 3DS kan de foto’s die je hebt genomen zonder problemen in 3D vertonen. Er ontstaan echter wat problemen zodra je je plaatjes overzet op je computer; ze zijn ineens veranderd in 2D foto’s. Dat is natuurlijk niet heel vreemd, want jouw computerscherm kan geen 3D beelden vertonen. Er is gelukkig een aantal trucjes om de driedimensionale foto’s toch op een groter scherm te bekijken. Naast de standaard .jpg files vind je op de SD geheugenkaart namelijk ook nog een ander bestand, een .mpo met de dezelfde naam. En juist in dat .mpo bestandje schuilt de echte 3D foto. Klik snel verder en leer hoe je 3DS foto’s omzet!


Dankzij een handige website, 3DPorch.com, is het namelijk mogelijk om je .mpo bestandje om te zetten in verschillende (semi-)3D beelden. Door middel van een uitermate simpel uploadsysteem krijg je de beschikking over onder andere een “wiggle”, een rood-cyaan plaatje en “scheelkijkfoto”. De wiggle, die je hierboven vindt, is een snelle, afwisselende 2D weergave van de beelden die voor het linker en het rechter oog bedoeld zijn (meer info over deze beelden vind je hier). Zodoende ontstaat een slap aftreksel van de daadwerkelijke 3D foto.


Een iets realistischere 3D weergave krijg je met een rood-groen plaatje. Je hebt natuurlijk wel een suf brilletje met rode en groene (of betere gezegd cyaankleurige) glazen nodig. Een ander nadeel van deze techniek is het feit dat er kleuren verloren gaan. Je kan dus kiezen uit kleur of een extra dimensie.


De laatste en misschien wel meest mooie manier om een 3DS foto op een 2D scherm met wat diepte weer te geven is een cross-eye (scheelkijk) foto. Kijk zodanig scheel naar bovenstaande plaatjes dat er in het midden een derde, driedimensionale afbeelding ontstaat. Je verliest geen kleur, maar het vraagt wel wat training van je oogspieren. Omdat het lang niet iedereen lukt om op deze manier scheel te kijken is de cross-eye techniek niet geschikt voor alle kijkers.

3DPorch.com biedt dus een aantal leuke mogelijkheden om je Nintendo 3DS foto’s op het computerscherm te bekijken, maar zoals je al wel merkt heeft elke techniek zijn beperkingen. De meest ideale manier om de afbeelding weer te geven blijft dus gewoon op de Nintendo 3DS zelf. Die Parallax Barrier is zo slecht nog niet!

Zie ook: Doe-het-zelf | Nieuws | Nintendo | Nintendo 3DS

Print deze pagina Tip ons!