Het voordeel van camera’s

Het was ooit een grappig stukje hardware, maar inmiddels verbleekt het in de nabijheid van Kinect: de Vision Camera voor de Xbox 360. Samen met het melige You’re In The Movies werd de webcam, met een schattige resolutie van 640×480, gebundeld om ons te verzekeren van een gezellige avond. Of er andere toepassingen waren naast het produceren van B-films? Nah, niet echt. Slechts een handvol games maakt gebruik van het apparaat, waardoor het grote publiek nooit zelf heeft kunnen ervaren hoe eenvoudig je plezier kunt hebben van de Vision Camera. Zo legt het apparaat automatisch je prethoofd vast op het moment van een Takedown in Burnout Paradise, terwijl verschillende downloadbare kaartspelletjes zelfs een videochatfunctie implementeerden voor de mensen met webcam.

Zelf staat mijn unit al jaren bovenop m’n televisie, waar hij dient ter decoratie. Maar bij het uitpluizen van de menu’s in Need for Speed: Hot Pursuit – what’s trouwens up met het schaamteloos hergebruiken van oude titels? – ontdekte ik de optie om een profielfoto te schieten. Hot Pursuit introduceerde in 2010 het succesvolle Autolog, een feature die jouw tijden actief vergelijkt met die van je vrienden. Of beter gezegd, een feature die helpt jouw fantastische prestaties in te peperen bij die maten van je. En reken maar dat belachelijke foto’s als onderstaande helpen de competitie flink op te voeren. Wat mij betreft gaan we dergelijke functies dus vaker terugzien in de toekomst, want simpel vermaak gaat nooit vervelen.

Zie ook: Electronic Arts | Fanboys | Features | Hardcore gamers | Microsoft | Need for Speed | Need for Speed: Hot Pursuit (2010) | Pitstop | PlayStation 3 | Sony | Xbox 360 | Xbox 360 Live Vision Camera

Print deze pagina Tip ons!