Een video game, maar dan net iets anders

Online pokeren is een rage die al jaren aan het groeien is en steeds vaker interessante vormen aanneemt. Iedereen heeft inmiddels wel een vriend of kennis die in de late uurtjes wat extra geld bij elkaar sprokkelt met pokeren op het web en het internet zit vol met de meest uitgebreide pokerwebsites. Momenteel is het officieel nog illegaal om in Nederland online te pokeren, maar dat lijkt in de toekomst te veranderen. En daarmee wordt de weg voor innovatie verder vrijgemaakt.

In pokerland moet alles tegenwoordig mooier, sneller en makkelijker. Vergeet niet dat deze tak van sport daarom langzamerhand bij de gamesindustrie thuis is gaan horen. Het is natuurlijk een vreemde eend in de bijt, maar als je er goed op let, dan zie je het tegenwoordig meer is dan alleen gokken; pokeren lijkt steeds meer op een normale online game. Zo worden de graphics van de online spelletjes keer op keer opgepoetst en zijn de opties om met medespelers te communiceren inmiddels flink uitgebreid. Ook qua gameplay wordt er – hoe gek dat ook klinkt – nog steeds geïnnoveerd.

De essentie van online pokerspellen blijft natuurlijk altijd hetzelfde, maar de manieren om het spel te spelen zijn meer aan verandering onderhevig dan je zou denken. Neem als voorbeeld onderstaande Poker Controller. Dit apparaat, dat werd ontwikkeld door een Brits bedrijf, werkt met de grootste pokerwebsites en moet ervoor zorgen dat de speler gemakkelijker en sneller online kan pokeren. Momenteel werkt de hardware, die normaal zo’n zestig dollar kost, alleen op de PC. Voor Apple -ans heeft het bedrijf een aparte iOS-apps ontwikkeld zodat ook zij vrolijk al hun geld kunnen spenderen op pokerwebsites. Dat er vraag naar dergelijke gadgets is blijkt: de Poker Controller is inmiddels hartstikke uitverkocht.


Ondanks het feit dat online poker nog steeds niet écht tot de categorie video games wordt gerekend is het toch interessant om de miljoenenindustrie zo nu en dan eens in de gaten te houden. Waar de meeste spellen bijvoorbeeld nog kwakkelen met de online communicatie kan je bij sommige pokersites al moeiteloos meerdere spelers communiceren via een webcam. Maar ook betaalmethoden en beveiliging zijn in sommige gevallen geavanceerder dan in normale online spellen. Kortom: hou ze in de gaten. De ontwikkelingen gaan zo snel dat het ongetwijfeld niet lang meer duurt voordat features en gadgets ontwikkeld door pokerwebsites geïntegreerd worden in video games.

Zie ook: Features

Print deze pagina Tip ons!