Multiplayer Halo 4 toont tekortkomingen 360

Een 250 GB harde schijf, een HDMI-uitgang, de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met het internet en een lage failure rate. Het zijn specs voor een console die de toekomst aan kan – in dit geval hebben we het over de Xbox 360 – maar het is niet altijd zo rooskleurig geweest. Jaren geleden, in 2005, schonk Microsoft ons de eerste hd-console. Toegegeven, de timing van het apparaat heeft het bedrijf een flink groter marktaandeel opgeleverd, maar helaas ging dat gepaard met een handvol nadelen voor de consument. Allereerst is daar natuurlijk de Red Ring of Death, waar al ontiegelijk veel over gezegd en geschreven is. Wellicht belangrijker is dat de eerste versie van de 360 bovenstaande drie features niet bevatte, met achteraf de harde schijf als dieptepunt.


Bij nader inzien was die eerste Xbox 360 toch niet zo heel bonus.

Een half decennium geleden riepen we nog in koor dat een schijf van twintig gig meer dan voldoende was, maar hoe erg zijn de tijden veranderd. We verbreden onze horizon door XBLA-games aan te schaffen, in sommige gevallen worden er zelfs retailgames gedownload en daarnaast zijn de eisen van de ontwikkelaars steeds toegenomen. Zo ook die van de Halo-maker, want de multiplayer van de knaller Halo 4 vereist maar liefst 8 GB. Slecht nieuws dus voor liefhebbers van Halo die tevens eigenaar zijn van de eerste generatie Xbox 360’s.

Van die twintig gig zijn er sowieso slechts dertien beschikbaar, wat betekent dat je in de afgelopen jaren niet meer dan 5 GB verbruikt mag hebben. Een schijnbaar onmogelijke opgave. Gelukkig zijn er oplossingen voor handen, zoals het tijdelijk verwijderen van je data om het later opnieuw te downloaden. Zelf heb ik daar een gruwelijke hekel aan, dus ik raad gewoon aan om een USB-stick in je Xbox te douwen. Voor een tientje kan tegenwoordig een 8 GB-geheugenstick al in jouw bezit zijn, terwijl je hem weer prima voor documenten kunt gebruiken zodra je Halo 4 een keer zat bent. Neemt echter niet weg dat we eisen dat de Xbox 720 meer future proof zal zijn dan zijn voorganger.

Zie ook: Fanboys | Halo | Halo 4 | Hardcore gamers | Microsoft | Nieuws | Xbox 360 | Xbox One

Print deze pagina Tip ons!