Wat is THQ nog waard?

Heb jij momenteel nog ergens 1.072.222 gesigneerde Justin Bieber CD’s, 1.608 Toyota Priussen, 160.833 verkeersboetes of 24.125.000 koppen koffie liggen? Mooi, dan kan jij THQ opkopen en redden van de ondergang. De Toy Head Quarters – jahaa, die drie letters betekenen daadwerkelijk iets – zit namelijk diep in de shit. Nadat het meer dan een miljard dollar aan inkomsten wist te genereren in 2007 is de aandeelkoers gekelderd tot minder dan de totale waarde van de toren van Pisa.

Mede dankzij spellen als All Star Cheer Squad, maar ook de net-niet-triple-A-titel Homefront en het te dure, overbodige uDraw-accessoire is het bedrijf uit balans. Dit resulteerde de afgelopen jaren in de verkoop en sluiting van meerdere studio’s en divisies en het ontslag van tientallen medewerkers. De laatste twee maanden gaat het echter hard. Na de sluiting van Kaos, de ontwikkelaar van Homefront, een jaar geleden, krijgt THQ alleen nog maar negatieve media-aandacht. “THQ heeft geen stand op beursvloer E3″, “Nieuwe klap voor THQ: 189 miljoen euro verlies”, “THQ bestaat over 6 maanden niet meer volgens CEO Take-Two”, “THQ sluit San Diego-kantoor door verlies UFC-licentie”, “THQ kan zich geen flop meer veroorloven” en “THQ voegt aandelen samen om op NASDAQ-beurs te blijven” zijn slechts enkele nieuwtjes die we de laatste maanden voorbij zagen komen. Het is jammer, maar waar: THQ gaat onderuit. Sterker nog, het bedrijf is momenteel in totaal nog maar 12,253,968 Caramel Macchiatos van de Starbucks waard. Kortom: we zullen onze slechte franchise-games bij een andere gameboer moeten halen.

Oh ja, meer bizarre vergelijkingen tussen de waarde van THQ en random voorwerpen vind je hier.

Zie ook: Microsoft | Nieuws | Nintendo | Sony | THQ

Print deze pagina Tip ons!