Essentieel accessoire voor next-gen consoles

Afgelopen zaterdag mocht ik van de postbode mijn eerste Play & Charge-kit (een accu voor Xbox 360-controllers) in ontvangst nemen. Waarom dit zo bijzonder is? Omdat het onbegrijpelijk is dat ik ruim vierenhalf jaar heb gewacht met het aanschaffen van dit product. Vandaar dat ik jullie niet in detail ga laten zien hoe het werkt, aangezien de meesten van jullie er ongetwijfeld al lange tijd gebruik van maken. Wel wil ik een lans breken voor accu’s, want ze zijn simpelweg onmisbaar geworden in het huidige gamen.

De Play & Charge doet me denken aan de introductie van de Wavebird in de vorige generatie, de draadloze GameCube-controller die op stijlvolle wijze gehakt maakte van alle bedrade gamepads. Het is een luxe gebleken waarvan we hoopten dat het de standaard zou worden met de volgende generatie spelcomputers. Die wens is uitgekomen, maar vreemd genoeg wist slechts Sony een extra duit in het zakje doen met zo’n mooie accu.

Het lijkt ons dan ook een wijs voornemen als de grote drie straks alle gebruik maken van dit foefje. Inmiddels weten we dat zowel de Wii U Gamepad als de Wii U Pro Controller voorzien zijn van een oplaadbare batterij, dus de kans dat Microsoft achterblijft lijkt nihil. In ieder geval wordt het ons gamers steeds makkelijker gemaakt, een prima zaak lijkt ons zo!

Links: weg met die Euroshopper-batterijen. Rechts: het apparaat op volle toeren.

Zie ook: Features | Hardcore gamers | Microsoft | Nintendo | Sony | Xbox 360 Play & Charge

Print deze pagina Tip ons!