Sorry, Pro Controller

Onlangs verkondigde ik ietwat voorbarig dat de Wii U Pro Controller uitgerekter zou zijn dan Nintendo’s vrijgegeven plaatjes… en dat dat stom was. Sorry, dat had ik niet moeten doen. Het was flauw en kinderachtig om op zulke kleine details te letten. Bij nader inzien lijkt de Pro Controller op het originele plaatje minder breed omdat je hem van bovenaf ziet. In werkelijkheid ziet Nintendo’s speeltje voor hardcore gamers er vanuit die hoek dan ook hetzelfde uit.

Toen we de controller recent bij Nintendo testten viel op dat hij heerlijk in de hand ligt en prima bestuurt. Games als ZombiU en Ninja Gaiden 3 speelden als volwaardige console games; met een goede controller en met vette graphics. Tevens bleek dat het niet uit maakt of de stick boven (Wii U) of onder (Xbox 360) de ABXY-knoppen wordt geplaatst; de Wii U Pro Controller is zo intuïtief dat je er binnen tien seconden gewoon op wegfietst. Nou ja, spreekwoordelijk dan, want je kan niet fietsen met een controller, noch kan je een tweewieler gebruiken in de genoemde games (alhoewel schieten op zombie’s en ninja vanaf een fiets wel héél vet klinkt)…

Zie ook: Hardcore gamers | Nintendo | Nintendo post-E3 event 2012 | Reviews | Wii U | Wii U Pro Controller

Print deze pagina Tip ons!