Zo kan het ook

Vorige week probeerde ik oude Virtual Boy spellen op een 3D TV af te spelen. Ondanks het feit dat het slechts gedeeltelijk is gelukt, lijkt het erop dat ik iets heb gedaan wat nog nooit eerder is geprobeerd. En zodoende ging het “nieuwtje” de hele wereld over. Eerst kreeg Nintendo weblog GoNintendo lucht van de post, daarna ging Tiny Cartridge er mee aan de haal en uiteindelijk belandde ik met m’n snufferd op de über-gadget site Gizmodo (je weet wel, die als eerste de iPhone 4 onthulde).

Mijn post verspreidde zich als een kleine olievlek over het internet, veelal onder de titel “Hackers get Nintendo Virtual Boy games running on a 3D TV”. Opmerkelijk: na vijf minuten prutsen met wat software en een VGA kabeltje ben je dus al een “hacker” en beland je op één van ‘s werelds grootste techniekwebsites. Ik ben gevleid!

Maar nog veel leuker vind ik de pogingen van andere gamers om mijn idee na te doen of te verbeteren. Op het forum van Planet Virtual Boy (jahaa! dat ding heeft vreemd genoeg zelfs nu nog fans) liet gebruiker ZueriHB zijn bovenstaande opstelling zien. Middels twee Xbox Live Vision Camera’s worden de twee beelden van de Virtual Boy naast elkaar weergegeven op een (PlayStation) 3D TV. (Oh ja: let ook even op de Virtual Boy spellen en Game Boy cartridgehoesjes om de camara’s te positioneren. Bonuspunten voor deze opstelling en veelzijdige collectie dus!) Alhoewel het theoretisch een goed idee is, schrijft Zueri HB op het forum de korte zin “Lag is unbearable!” Kortom: we moeten nog even verder puzzelen voordat we de Virtual Boy spellen perfect op onze 3D TV kunnen spelen.

Zie ook: 3D | Doe-het-zelf | Features | Hardcore gamers | Nintendo | Opmerkelijk | Virtual Boy

Print deze pagina Tip ons!