Beter dan gedacht: Nintendo Land

In tegenstelling tot ieders grote verwachting kondigde Nintendo op zijn afgelopen E3 presentatie geen grote topper als Zelda, Metroid of Mario aan voor de Wii U. De system seller moet Nintendo Land worden, een hoopje mini-games gebaseerd op bekende Nintendo franchises. Kortom: wéér een mini-game compilatie! Toen we onlangs naar Amsterdam afreisden om de Wii U testen begonnen we dan ook met lichte tegenzin aan Nintendo Land.


Toch bleken veel van de kleine spelletjes veel leuker dan verwacht. Hierbij stond het concept “asymmetrische gameplay” centraal: de ene speler gebruikt de GamePad voor een bepaalde actie terwijl de andere spelers met een Wii Remote iets totaal anders doen. Zo kan je in The Legend of Zelda: Battle Quest samen op avontuur: twee spelers gebruiken de Wii Remote als zwaard terwijl een derde van achter dekking geeft met pijl en boog. In Luigi’s Ghost Mansion wordt de GamePad gebruikt om een spook te besturen terwijl op de TV vier spelers dat spook proberen te vangen. Het is een feature die vreemd genoeg een leuke extra dimensie aan de multiplayer weet te voegen. Nog steeds geen triple-A titel, maar zeker beter dan gedacht!

Zie ook: Assymetrische gameplay | Filmpjes | Nintendo | Nintendo Land | Nintendo post-E3 event 2012 | Reviews | Wii U

Print deze pagina Tip ons!