Disney’s nieuwe film is nu al cult voor gamers

Wow, deze zag ik niet aankomen! Wreck-it Ralph is de grote bad-guy uit een 30-jaar oude arcade game. Keer op keer wordt de Donkey Kong look-a-like ingemaakt door de bijbehorende Mario look-a-like. Maar op een gegeven moment is Ralph het zat: hij stapt uit zijn oude arcadekast en gaat andere videogames verkennen. Tot zover klinkt het best als een leuk concept voor nieuwe Disney-animatie. Maar wanneer je ontdekt dat deze film vol zit met vijanden uit bestaande games, dan besef je dat Wreck-It Ralph best wel eens de beste game-gerelateerde film van 2012 kan worden.

Wij zagen personages uit Mario, Pac-Man, Sonic, Q*bert, Mortal Kombat, Street Fighter en Paperboy voorbijkomen. Zag jij nog meer?

Zie ook: Disney | Fanboys | Filmpjes | Game art | Humor | Microsoft | Nieuws | Nintendo | Sony | Wreck-It Ralph

Print deze pagina Tip ons!