Welkom op het internet, Nintendo!

Mario Kart 7. Het is één van de populairste 3DS-games op de markt, maar mijn favoriet is het niet. Het leveldesign mag dan wel aardig zijn en het racen iets minder willekeurig dan de Wii-versie, maar het haalt het niet bij de old skool-delen. Mijn grootste ergernis is het gebrek aan een modus die toegewijd is aan het kweken van skills en de houdbaarheid ietwat verlengt. Zo bieden “kartklonen” als Crash Team Racing en Diddy Kong Racing fantastische avonturen vol uitdagende missies en zelfs Mario Kart DS (de laatste draagbare variant) had een mooie Mission Mode. Beste kartserie aller tijden? Niet helemaal dus, als je het ons vraagt.


Toch hebben vele gamers elke dag plezier van Mario Kart 7, mits er geen cheaters roet in het eten gooien natuurlijk. Er is de afgelopen maanden veel gesproken over de afsnijdroute op Wuhu Island Loop (zie filmpje), en dan met name over het bericht dat het conservatieve Nintendo het euvel niet recht wilde zetten. Welnu, die situatie behoort tot het verleden, want gisteren heeft Mario Kart 7 – na ruwweg een half jaar geklaag – eindelijk een patch gekregen. Het is Nintendo’s officiële eerste patch voor een retailgame en daarom viert Bureau voor Gamers dit heugelijke nieuws. Welkom in de wereld van online gaming, Nintendo!

Zie ook: Fanboys | Filmpjes | Hardcore gamers | Mario Kart | Mario Kart 7 | Nieuws | Nintendo | Nintendo 3DS

Print deze pagina Tip ons!