Heeft OMGPOP geleerd van NimbleBit?

NimbleBit, de driekoppige ontwikkelstudio die de briljante iPhone game Tiny Tower maakte, heeft een tijd geleden een overnamebod van Zynga van de hand gewezen. De studio wilde namelijk eigen projecten voortzetten en niet worden verzwolgen in een veel grotere studio. Toen Zynga zelf een kloon van Tiny Tower (Dream Heights) op de markt zette, nam NimbleBit wraak middels een open brief, waarin de vergelijkingen werden verduidelijkt. Ook spotte men in-game op een iets subtielere manier met het grote Zynga: in één missie van het spel, “Beware of Dog” (Zynga heeft een hond als logo), moet je zelfs de onderdelen voor een nieuwe tower-game leveren aan… de duivel (zie afbeelding)!

Zynga heeft uiteindelijk zijn zin niet gekregen en moest dus een “eigen” spel ontwikkelen. Ontwikkelaar OMGPOP, maker van het afschuwelijke spel Draw Something (dat vreemd genoeg 20 30 miljoen keer gedownload is), wilde een dergelijke situatie voorkomen en verkocht zichzelf aan de duivel Zynga. Er zou volgens de geruchten 200 miljoen (!!) voor OMGPOP betaald zijn. Niet gek, zeker niet als je bedenkt dat de studio na het ontvangen van een dergelijk bedrag niet bang hoeft te zijn voor een, door Zynga ontwikkelde, kloon.

Zynga is de baas en geeft succesvolle, kleine developers twee opties: overname of een concurrende kloon. Wat zou jij doen als jij de volgende iPhone hit zou ontwikkelen?

Zie ook: Apple | Humor | iPhone | Nieuws | Tiny Tower | Zynga

Print deze pagina Tip ons!