Mario Kart levels als promotiestunt

We zijn er met z’n allen ingestonken. Zoals het er op lijkt gebruikte de eerste versie van Chinese iOS game “Mole Kart” de bekende Mario Kart levels alleen maar om de internationale gamesmedia te laten schrijven over hun racespelletje. Het was dus gewoon een promotiestunt voor de échte versie van Mole Kart! Ook ik deed vrolijk mee. Het begon met een filmpje waarin de game werd gepresenteerd, daarna schreef ik zelfs nog een “review” over de game zelf, die wonder boven wonder in de App Store verschenen was. Nu Nintendo’s advocaten bij Apple hebben aangeklopt is Mole Kart zelf uit virtuele winkels verdwenen.

Vrijwel direct na de verwijdering verscheen echter de game “Mole Kart 1″ – let op de “1″ – in de App Store. Dit is in principe hetzelfde, slechte spel, maar dan met zelfgemaakte (en dus ook slechte) levels. Vreemd genoeg start de game niet op op mijn iPad, dus we zullen en kunnen er verder geen aandacht aan besteden. Net goed! Ik heb in ieder geval mijn lesje geleerd…

Zie ook: Apple | iPhone | Mario Kart | Mole Kart | Nieuws | Nintendo | Opmerkelijk

Print deze pagina Tip ons!