Top 5 Metroid spoilers

Nintendo’s Metroid serie staat niet alleen bekend om haar vlotte actie, enorme werelden, spannende eindbazen en dat prachtige, maar ook griezelige gevoel van eenzaamheid. Nee, Metroid draait ook om het uitgebreide science fiction verhaal dat keer op keer op originele wijze wordt uitgebreid. Na de release van de eerste Metroid game op de NES in 1986, die menig gamer wist te verrassen met een bijzondere plot twist, volgden vele sequels die de gamer verhaaltechnisch nogmaals wisten te verbazen. Wij zetten de beste vijf “What the fuck?”-momenten op een rijtje. Oftewel: hier zijn vijf beste Metroid spoilers. Omdat we hier overduidelijk te maken hebben met spoilers is een waarschuwing misschien wel zo netjes. Dus pas op, spoilers na de klik!

5. De Metroids zijn niet uitgeroeid
Metroid Fusion (GBA)

Vlak voordat Samus Aran in Metroid II de Metroid thuisplaneet SR388 opblies nam ze een baby Metroidje mee aan boord van haar schip. “The last Metroid is in captivity. The galaxy is at peace.” Met die gesproken boodschap begon vervolgens het derde spel in de serie, Super Metroid. Het dodelijke beestje werd echter met brute kracht teruggestolen door Ridley, de baas van de Space Pirates. Pas aan het einde van die game stierf de “laatste Metroid” in het gevecht tegen Mother Brain. Was het heelal nu eindelijk veilig? Neen, want in een verborgen ruimtestation van de Galactic Federation werd nog volop geëxperimenteerd met Metroids! Een grote verrassing voor de speler, want die had juist het hele spel (Metroid Fusion) gevochten tegen de X-parasieten, de natuurlijke vijand met de Metroids. Er rustte dus nog een grote taak voor Samus!

4. Adam Malkovich is de boordcomputer
Metroid Fusion (GBA)

“Any objections, Lady?”, zo maakte commandant Adam Malkovich aan het einde van Metroid Fusion bekend dat hij al die tijd de computerstem in het verlaten ruimtestation was. Geen statige computer die opdrachten van de Galactic Federation doorgeeft, maar een daadwerkelijke, emotionele persoon in de vorm van en computerprogramma heeft je dus al die tijd rondgeleid. Adam was voor lange tijd Samus’ CO gedurende en overleed aan het einde van Metroid: Other M. Het is de Galactic Federation echter gelukt om zijn geest op te slaan en op de computer te gebruiken tijdens missies. Geen slimme keuze, want Adam heeft zijn eigen willetje. Met de hulp van Samus weet hij het ruimtestation, dat dus vol Metroids zit, tegen de wil van de Galactic Federation in op te blazen. Resultaat: Samus wordt vanaf nu gezocht als intergalactische misdadiger!

3. Het is nog niet afgelopen
Metroid: Zero Mission (GBA)

Zero Mission was qua verhaallijn geen spannende game. Het spel is namelijk een remake van de originele Metroid op de NES. En tot aan Mother Brain, de eindbaas van de game, was er weinig nieuws onder de zon. Des te groter was de verrassing toen bleek dat het spel (en dus ook het verhaal) nog helemaal niet afgelopen was! In de oorspronkelijke game wist Samus zonder moeite te ontsnappen van Zebes, maar in Zero Mission wordt haar schip neergeschoten en moet ze zonder haar Power Suit zien te ontsnappen uit een basis van Space Pirates. Kortom: de remake werd uitgebreid met een extra spannend stuk voor de fans. Dat is pas service! Leuk feitje: de term “Zero Suit Samus”, oftewel Samus zonder Power Suit, is vanwege dit eerste optreden vernoemd naar Metroid: Zero Mission.

2. Madilene Bergman = Melissa Bergman = MB = Mother Brain
Metroid: Other M (Wii)

Other M is van alle Metroid titels misschien wel het meest verhalend. In tegenstelling tot eerdere titels zit het spel vol interessante characters en geanimeerde conversaties. Eén van de personages die je gedurende het spel “helpt” is Madeline Bergman, een onderzoekster aan boord van het verlaten Bottle Ship waar Samus zich bevindt. Wanneer je echter een vrouw redt die ook luistert naar de naam Madeline Bergman begint het één en ander te knagen. De eerste vrouw blijkt achter niet Madilene Bergman, maar Melissa Bergman, een android opgevoed door Madilene. Wanneer je Melissa’s naam afkort krijg je MB, tevens de afkorting voor Mother Brain. Wat blijkt? De android Melissa Bergman is aan de hand van Mother Brain gemaakt om de aan boord gereproduceerde Space Pirates te kunnen beheersen. MB is dus Mother Brain in een menselijk lichaam. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan!

1. Samus is een vrouw!?
Metroid (NES)

Verrassing: de robot waarmee je de afgelopen uren hebt gegamed is een vrouw in een robotpak! Deze bijzondere afsluiter kwam voor veel spelers als een klap. Niet zo gek, want tot de jaren ’80 waren er vrijwel geen vrouwelijke hoofdrolspelers in computerspellen te vinden. Samus is dus eigenlijk de eerste vrouwelijke gameheld! Deze geëmancipeerde draai vindt haar oorsprong bij de eerste vrouwelijk held in de filmwereld, namelijk bij Alien (1979), een film die buitengewoon veel samenhang heeft met de Metroid reeks. Tegenwoordig weet echter iedereen dat Samus een vrouw is, dus een verschrikkelijke spoiler zal dit wel niet meer zijn. Toch is het geweldig om te weten dat er ooit mannen werden geschokt met het feit dat ze met een vrouw hadden gespeeld in plaats van met een stoere robot. En daarom is deze spoiler onze nummer één!

Zie ook: Features | Metroid | Nintendo | Samus Aran

Print deze pagina Tip ons!