Xbox 360 ↓

E3: Opvallende zaken op de beursvloer

De grote persconferenties van de E3 zitten erop en inmiddels weten we welke kaarten de ‘grote drie’ gespeeld hebben. Het was spannend, interessant en af en toe ook teleurstellend. Mij zijn in ieder geval genoeg zaken opgevallen en die zal ik stuk voor stuk bespreken.

Lees verder...

Dit is de nieuwe Xbox One

Dames en heren! Dit is hem dan; de nieuwe Xbox! Bureau voor Gamers volgde Microsofts presentatie, ergens in een tent op een parkeerplaats in het zonnige Seattle online en schreef alle feitjes razendsnel voor je op, zodat jij alleen nog maar even verder hoeft te klikken om alle details omtrent Microsofts nieuwste console te checken.

Lees verder...

Geniepig geld verzamelen in Dollar Dash

Een tijdje geleden zag ik een trailer van Dollar Dash langskomen en was ik meteen betoverd. Het spel deed me denken aan de goede ouwe tijd van de Dreamcast, N64 en Gamecube, toen je met drie maten op de bank games tegen elkaar speelde. Die tijden zijn inmiddels voorbij, maar hopelijk weet Dollar Dash deze een beetje te herleven.

Lees verder...

De ultieme console?

Een kamer vol doosjes, bakken vol controllers, een kast vol consoles… iedere gamer met een redelijke collectie komt op den duur in problemen met zijn of haar ruimte. De ultieme oplossing zou een console zijn die alle games gewoon af kan spelen. En nee, dan heb ik het niet over een PC, maar over één uniforme spelcomputer.

Onderstaande filmpjes tonen twee totaal verschillende creaties die bovenstaand probleem proberen te tackelen. De eerste is Project Unity, een combinatie van vijftien oudere consoles (van ondere andere de SEGA Mega Drive tot en met de Nintendo GameCube). Het tweede filmpje is de laatste van een drieluik (deel 1 en deel 2 vind je hier) gemaakt door Ben Heck, die een console heeft ontwikkeld waarmee je Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U games kan spelen. Welke van deze twee superconsoles zou jij in huis halen?

Lees verder...

Tomb Raider is terug van weggeweest

Het mag je niet ontgaan zijn dat Lara Croft inmiddels in een geheel nieuw avontuur de hoofdrol speelt. Tomb Raider is daarmee een reboot van de aloude serie die bijna twintig jaar geleden menig mannelijk gamerhartje sneller liet kloppen. Het spel zit inmiddels al eventjes in mijn Xbox 360 en man wat is het genieten.

Lees verder...

Microsoft gaat eindelijk de goede kant op

Steam is al jarenlang het populairste spelplatform onder PC-gamers en het platform staat onder meer bekend om haar volledige aanbod en scherpe prijzen. De Steam Holiday Sales zijn inmiddels al een tijdje geleden, maar Microsoft heeft de boel goed afgekeken en vorige week een sloot aan games in de uitverkoop gegooid.

Lees verder...

Pitstop: Milestone houdt top-down genre verrassend in leven met WRC Powerslide

Ontwikkelaar Milestone beschikt over tal van racelicenties, maar een specialist kunnen we ze echt niet noemen. Of het nu MotoGP betreft, Superbike of zelfs het nieuwe motocross-initiatief MUD; zelden ontstijgen hun games de middelmaat. Dat geldt tevens voor WRC, de rallyfranchise en tevens het bekendste merk uit de Milestone-stal. Die serie maakt nu een uitstapje met de game Powerslide, een anonieme downloadbare titel die straks in maart verschijnt voor de grote platformen.


Alhoewel, anoniem? Die gedachte liet ik snel varen bij het zien van bovenstaande boeiende trailer. WRC Powerslide blijkt namelijk een top-down racer te zijn die op het oog erg veel weg heeft van een moderne Racing Gears Advance, wat zonder twijfel de beste racegame is voor de GBA. Diverse spellocaties, explosieve wapens en verleidelijke graphics: een uiterst succesvol recept om ons aan boord te krijgen en tevens een goede reden om ons enthousiasme met jullie te delen.

Lees verder...

Droge humor van Bungie

Lees verder...

Nintendo is de groenste

Je zou het niet zeggen als je het enorme accublok van de Wii U ziet, maar de volgens Eurogamer is de Wii U zeker twee keer zuiniger in zijn energiegebruik dan de huidige consoles (nieuwste modellen) van concurrenten Sony en Microsoft. De website testte het energieverbruik van zowel de Wii U als de Xbox 360S en PlayStation 3 Super Slim tijdens het uitvoeren van verschillende taken en kwam zo tot deze conclusie. In alle gevallen vroeg de Wii U rond de dertig watt, terwijl de PS3 Super Slim en de Xbox rond de 70 watt zaten.

Lees verder...

F1 Race Stars Gameplay: stevige competitie en bijzondere short-cuts

Tijd voor een nieuwe video van een game die me steeds meer begint te bevallen: F1 Race Stars. Ditmaal gaat het er een stuk harder en sneller aan toe, nu ik de hoogste moeilijkheidsgraad heb gekozen. Daarnaast laat ik zien wat je allemaal moet doen om zo’n bijzondere vergrendelde short-cut te mogen nemen. Dat ging niet zonder horten of storten: driemaal scheepsrecht zullen we maar zeggen. Overigens liet helaas de verlichting te wensen over, dus bij voorbaat onze excuses voor de donkere picture-in-picture.

Lees verder...