Virtual Boy ↓

3DS foto’s op een 3D TV

Nadat het me met succes was gelukt om Virtual Boy spellen in 3D te spelen op een 3D TV, stond ik uiteraard te trappelen om meer van dit soort dingen te proberen. Zodoende vond ik vandaag uit dat het vrij makkelijk is om foto’s, gemaakt met de Nintendo 3DS, in hun volle, driedimensionale glorie te tonen op een 3D TV. Het vergt enige moeite, maar uiteindelijk loont het wel. Omdat het vorige filmpje zo veel door buitenlanders werd bekeken (en ik vervolgens met allerlei vragen werd opgescheept) heb ik voor deze ene keer verslag gedaan in het Engels.

Lees verder...

Zo kan het ook

Vorige week probeerde ik oude Virtual Boy spellen op een 3D TV af te spelen. Ondanks het feit dat het slechts gedeeltelijk is gelukt, lijkt het erop dat ik iets heb gedaan wat nog nooit eerder is geprobeerd. En zodoende ging het “nieuwtje” de hele wereld over. Eerst kreeg Nintendo weblog GoNintendo lucht van de post, daarna ging Tiny Cartridge er mee aan de haal en uiteindelijk belandde ik met m’n snufferd op de über-gadget site Gizmodo (je weet wel, die als eerste de iPhone 4 onthulde).

Mijn post verspreidde zich als een kleine olievlek over het internet, veelal onder de titel “Hackers get Nintendo Virtual Boy games running on a 3D TV”. Opmerkelijk: na vijf minuten prutsen met wat software en een VGA kabeltje ben je dus al een “hacker” en beland je op één van ‘s werelds grootste techniekwebsites. Ik ben gevleid!

Maar nog veel leuker vind ik de pogingen van andere gamers om mijn idee na te doen of te verbeteren. Op het forum van Planet Virtual Boy (jahaa! dat ding heeft vreemd genoeg zelfs nu nog fans) liet gebruiker ZueriHB zijn bovenstaande opstelling zien. Middels twee Xbox Live Vision Camera’s worden de twee beelden van de Virtual Boy naast elkaar weergegeven op een (PlayStation) 3D TV. (Oh ja: let ook even op de Virtual Boy spellen en Game Boy cartridgehoesjes om de camara’s te positioneren. Bonuspunten voor deze opstelling en veelzijdige collectie dus!) Alhoewel het theoretisch een goed idee is, schrijft Zueri HB op het forum de korte zin “Lag is unbearable!” Kortom: we moeten nog even verder puzzelen voordat we de Virtual Boy spellen perfect op onze 3D TV kunnen spelen.

Lees verder...

Virtual Boy op een 3D TV

Is het mogelijk om een Virtual Boy spel op een 3D TV in 3D te spelen? Wij probeerden het uit en het antwoord is: ja! Met de juiste setup en programma’s is het mogelijk om een geëmuleerd Virtual Boy spel op een 3D TV af te spelen. Met de goede in- en afstelling kan je deze beelden vervolgens weer in 3D terugzien. Het kost wat moeite, maar dan kan je ook zonder hoofdpijn genieten van de meest waardeloze 3D spellen…

Lees verder...

Nintendo’s eerste 3D console

Diep in de krochten van een klein winkeltje in Osaka vond ik Nintendo’s eerste 3D console. Nou ja, een zeldzame add-on om Nintendo’s eerste console tot een 3D console om te vormen. Zoiets moet iedere gamer wel interesseren, nietwaar? Klik snel verder voor mijn elfde (!) filmpje uit Japan om te kijken wat voor vets ik nou weer gescoord heb. Hint: het is niet de Virtual Boy!

Lees verder...

G-Zero, de futuristische game zonder toekomst

In 1990 kwam Nintendo met een nieuw racespel voor de Super Nintendo op de proppen: F-Zero. Deze game, mede ontwikkeld door Shigeru Miyamoto, zou later de vader van alle futuristische racespellen gaan worden. Inmiddels zijn er vijf F-Zero spellen in Europa uitgekomen, zes als we de sporadisch geziene arcadegame F-Zero AX meetellen. Maar dat is niet alles. Naast een aantal in Japan verschenen titels, zoals de GBA game F-Zero: Climax, werkte men ook lange tijd aan een sequel voor de Virtual Boy, Nintendo’s eerste 3D spelcomputer uit 1994-1995 (zie plaatje). Vanwege de matige graphics, het hoge batterijverbruik en velerlei hoofdpijnklachten flopte de “console”. De Virtual Boy kwam niet meer uit in Europa en werd uiteindelijk in 1996 wereldwijd (lees: Japan en de VS) gecancelled. Ook het vervolg op F-Zero, dat de namen G-Zero en Zero Racers meekreeg, ging ten onder. Maar of we daar nou zo rouwig om moeten zijn…

Lees verder...