Reviews ↓

Review: Tappingo!

Wow! Gewoon wow! Hugo Smits, de grote baas van solostudio Goodbye Galaxy Games, heeft een té gekke 3DS game afgeleverd. Smits’ eerdere spellen, zoals Flipper en Ace Mathician voor DSiWare, waren “gewoon” leuk en wisten mij altijd wel een paar uurtjes te vermaken. Maar z’n nieuwe puzzelgame Tappingo heeft mij echt gegrepen. Ik kan nog niet helemaal de vinger op de zere plek leggen, maar om de één of ander reden heb ik zojuist meer dan vier uur achter elkaar zitten puzzelen op mijn 3DS…

Lees verder...

Catlateral Damage

In Catlateral Damage speel je een kat die spullen op de vloer moet gooien. Tja, ik heb het ook niet bedacht. Het is een soort Katamari Damacy, maar dan met katten… en het is iets uitdagender. Check de game in het onderstaande filmpje. Je kan Catlateral Damage hier spelen.

Lees verder...

The Legend of Zelda Box Set

Een paar maanden schreef Erik al eens over Hyrule Hystoria, een prachtige encyclopedie met daarin alles over de tot dan toe uitgebrachte Zelda games (met uitzondering van de laaggewaardeerde CD-i titels). Afgelopen week heeft uitgever Prima, een andere uitgever dan Hyrule Historia, een nieuw product uitgebracht voor de Zelda fans die graag een boek vasthouden. De The Legend of Zelda Box Set bevat niet één, maar zes boeken over één van onze favoriete series. Laten we eens kijken wat er in de doos zit.

Lees verder...

Geniepig geld verzamelen in Dollar Dash

Een tijdje geleden zag ik een trailer van Dollar Dash langskomen en was ik meteen betoverd. Het spel deed me denken aan de goede ouwe tijd van de Dreamcast, N64 en Gamecube, toen je met drie maten op de bank games tegen elkaar speelde. Die tijden zijn inmiddels voorbij, maar hopelijk weet Dollar Dash deze een beetje te herleven.

Lees verder...

Even lekker puzzelen met Color Commando

Afgelopen week verscheen plotseling een nieuwe DSiWare game van Hugo Smits’ éénmansstudio GoodbyeGalaxyGames. Color Commando past perfect in het rijtje met simpele, doch uitdagende spellen, als Ace Mathician en Flipper 2: Flush the Goldfish, die Smits in Nintendo’s eShop heeft uitgebracht. Wij stoften onze DSi af en testten de game voor je uit.

Lees verder...

iCandy: Briquid

De nieuwste Nederlandse tabletgame, afkomstig uit de studio van Gamious, is een buitengewoon vermakelijk puzzelspelletje. Briquid, de titel verraadt het al, draait om bakstenen en vloeistof. Door tactisch bakstenen te verwijderen en te spelen met de zwaartekracht dien je de bewuste vloeistof in zijn geheel naar een bepaald punt te leiden. Een ogenschijnlijk simpele titel die vanwege de vele breinbrekers toch uren kan boeien.

Lees verder...

Special Forces Team X is wel erg doorsnee

Af en toe belandden er mails in je mailbox waarbij videogames waar je nog nooit eerder van gehoord had het onderwerp zijn. Toch wekte het spel beschreven in de mail mijn interesse. Ditmaal omdat ik de game er grafisch wel erg lekker uit vond zien. Special Forces Team X heb ik ondanks de ‘corny’ titel toch even uitgecheckt om te kijken of het spel zelf een hoger niveau haalt dan de werknemer die verantwoordelijk is voor de titel van deze game.

Lees verder...

Book Review: Hyrule Historia

Een paar dagen geleden heb ik het boek ‘Hyrule Historia’ binnen gekregen. Voor diegene die niet weet wat dit is. Het is hét complete ‘The Legend of Zelda’-werk, dat ter ere van het 25-jarig bestaan van de franchise door Nintendo werd uitgegeven. Heb ik je aandacht? Mooi, dan gaan we verder!

Hyrule Historia is een mooi groot boek voor op de koffietafel. Het boek bestaat voor een groot deel uit artwork uit de verschillende games die de franchise sieren. Vooral het laatste deel, Skyward Sword, krijgt enorm veel aandacht in het boek, maar ook andere delen worden stuk voor stuk besproken. Zo staat er een chronologische tijdlijn in het boek met bijpassende teksten die het gehele verhaal van Hyrule uit de doeken doen. Bekijk vooral het onderstaande filmpje om een idee te krijgen van hoe dit eruit ziet.

Aangezien dit een review moet ik ook een oordeel aan het boek plakken. Dat vind ik lastig, aangezien het boek zo weinig tekst bevat dat er que geschreven inhoud weinig over te zeggen is. Wel zijn de cover, pagina’s en het artwork van een verbluffende kwaliteit en is dit wat mij betreft hét boek dat op de koffietafel van elke gamer moet liggen. Zeker als je weet dat je relatief goedkoop aan het boek kan komen, moet ik concluderen dat dit een verplichte aanschaf is voor iedereen die de serie een warm hard toedraagt. Must buy!

Lees verder...

iCandy: Swordigo

Eén van de beste games die ik dit jaar (ha!) heb gespeeld is de iPhone game Swordigo, een platform-adventure die als het ware de essentie van Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Metroid weet te combineren tot één vermakelijke én verslavende handheldgame. Swordigo is op dit moment nog gratis te downloaden, dus voordat je verder gaat met het lezen van deze iCandy raad ik je aan om de game alvast binnen te halen.

Lees verder...

Wat is Little Inferno?

Little Inferno is de nieuwste game van Tomorrow Corporation, een samenwerkingsverband tussen 2D Boy (de ontwikkelaar van World of Goo) en de makers van Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure. In Little Inferno krijgt de speler de beschikking over een open haard waarin hij of zij zoveel mogelijk verschillende voorwerpen moet verbranden. Doel? Met het verdiende geld – jahaa, je verdient geld door dingen te verbranden – nog meer spullen kopen om in de hens te zetten. Op het eerste gezicht een simpele titel, maar vreemd genoeg weet Little Inferno de speler prima te vermaken. Mijn advies? Downloaden die hap!

Little Inferno is nu te downloaden voor Windows en de Wii U. Mac OS X en Linux versies volgen.

Lees verder...