PlayStation 4 ↓

E3: Opvallende zaken op de beursvloer

De grote persconferenties van de E3 zitten erop en inmiddels weten we welke kaarten de ‘grote drie’ gespeeld hebben. Het was spannend, interessant en af en toe ook teleurstellend. Mij zijn in ieder geval genoeg zaken opgevallen en die zal ik stuk voor stuk bespreken.

Lees verder...

De Wii U als overgangsconsole

Met zijn Wii U was Nintendo het eerste bedrijf dat de overstap maakte naar de volgende generatie spelcomputers. Maar is de Wii U wel een ‘next-gen’ console? Die vraag komt steeds duidelijker naar voren nu ik na de aankondiging van de PlayStation 4 hoor praten over ‘de eerste next-gen’ console. Nintendo was er toch vorig jaar al bij? Of zijn de PlayStation 4 en de opvolger van de Xbox echte next-gen consoles en doet de Wii U leuk mee vanaf de zijlijn?

Lees verder...

Zien we de PlayStation 4 op 20 februari?

Geheel uit het niets kwam Sony vandaag met onderstaand filmpje op de proppen. We zien de bekende logootjes van de PlayStationknoppen om elkaar heen draaien en de tekst “FEB 20TH 2013″. Kortom: Sony gaat op 20 februari een belangrijke aankondiging omtrent de PlayStation doen. De belangrijkste vraag is echter of men de nieuwe PlayStation aan gaat kondigen. Als we Kazuo Hirai recentelijk nog mochten geloven komt die aankondiging pas als de nieuwe Xbox is aangekondigd. We kunnen uiteraard uitgebreid gaan speculeren – zet het filmpje maar eens stil op 0:12, jij ziet toch ook een 4? – maar we kunnen beter gewoon even afwachten. Wat het ook gaat worden, Sony heeft in ieder geval onze aandacht.

Lees verder...

Incomplete spelcomputers zijn de toekomst

De aankondiging van de Nintendo 3DS XL deed me denken aan een trend die geruisloos is ingezet tijdens deze generatie spelcomputers, namelijk het incompleet verkopen van spelcomputers. Ik weet dat gamebedrijven het vandaag de dag moeilijk hebben, maar is dat echt reden genoeg om de armoedzaaier te spelen?

De 3DS XL, waar we ongetwijfeld in de nabije toekomst vraagtekens zullen plaatsen, wordt geleverd zonder dock en oplader. De reden daarvoor is dat het apparaat compatible is met opladers van eerdere apparaten (DSi, DSi XL en 3DS) en zoveel mensen al in het bezit zijn van één van deze apparaten (ook al is de Nintendo DS Lite vele malen meer verkocht). Daarnaast wil men de prijs van de 3DS XL graag laag houden en bij Nintendo vinden ze dat ze daarin geslaagd zijn. Maar zeg nou eerlijk, hoeveel verschil maakt dit tientje?

Lees verder...

Koop ik een Wii U, Xbox 720 of toch een PS4?

De CES van 2012 is deze week van start gegaan en de geruchten rondom nieuwe consoles zijn sterker dan ooit. De Wii U zal toch echt dit jaar nog verschijnen, de Xbox 720 wordt een console op tabletformaat en de Playstation 4 moet ook al in ontwikkeling zijn. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de draagbare spelcomputers. Nu rest natuurlijk de vraag: “Zij wij gamers wel toe aan een nieuwe console?!”

Lees verder...

2012 brengt U, maar ook 720 en 4?

Het is begin januari 2012 en er staat ons weer een prachtig jaar vol nieuwe games en spelcomputers te wachten. Het lijkt er momenteel nog niet op, maar 2012 wordt volgens ons hét jaar van de volgende generatie consoles. Het is immers alweer dik zes jaar geleden dat de huidige, zevende generatie spelcomputers op de markt kwam. De next-generation console van Nintendo, de Wii U, is inmiddels aangekondigd. Sony en Microsoft houden zich nog eventjes stil, maar wij vermoeden echter dat we dit jaar toch echt eindelijk wat gaan zien van de langverwachte “PlayStation 4″ en “Xbox 720″. Welkom in de wereld van geruchten en voorspellingen!

Lees verder...