Wii U ↓

Gratis Club Nintendo sterren

Nintendo’s online spaarsysteem, dat tegenwoordig Club Nintendo heet, is een mooi stukje fanservice waarbij spelers kunnen sparen voor gratis games en gadgets. Denk hierbij aan simpele Mario notitieblokjes, maar ook aan vette beeldjes, eenheruitgave van Nintendo’s eerste handheldgame of exclusieve games, zoals Game & Watch Collection. Bij iedere game en console die je koopt ontvang je een kraskaartje met een code, welke je een bepaald aantal “sterren” geeft. Games leveren doorgaans 200 tot 250 sterren op; consoles variëren van 500 tot 1000 sterren. Voorheen werden de sterrencodes alleen bij spellen geleverd die door Nintendo zelf werden uitgebracht, maar tegenwoordig worden de kaartjes bij iedere Wii U en Nintendo 3DS game geleverd.

Om zo snel mogelijk bij het juiste bedrag te komen (de Game & Watch remake kost 7500 sterren) kan je een aantal trucjes uitvoeren. Om gratis en voor niets aan extra sterren te komen kan je volgende doen:

Lees verder...

E3: Opvallende zaken op de beursvloer

De grote persconferenties van de E3 zitten erop en inmiddels weten we welke kaarten de ‘grote drie’ gespeeld hebben. Het was spannend, interessant en af en toe ook teleurstellend. Mij zijn in ieder geval genoeg zaken opgevallen en die zal ik stuk voor stuk bespreken.

Lees verder...

Dit is er mis met Donkey Kong Country Returns

Voordat ik begin: Donkey Kong Country Returns, het langverwachte vervolg op Rare’s legendarische trilogie op de Super Nintendo, is absoluut géén slechte game. De medewerkers van Retro Studios – die we natuurlijk allemaal nog kennen van hun eigen legendarische drieluik, Metroid Prime – hebben in 2010 allemaal hun uiterste best gedaan om een briljante platformer neer te zetten. Hun spel was uitdagend, gevarieerd en boven alles gewoon leuk om te spelen.

Sinds vorige week is Donkey Kong Country Returns ook te verkrijgen voor de Nintendo 3DS. En nu ik deze game opnieuw speel, bekruipt mij een onbevredigend gevoel. Een gevoel dat ik drie jaar geleden, bij het spelen van het origineel op de Wii, ook al had. Er klopt iets niet aan deze game!

Lees verder...

Hoe maak je een screenshot op de Wii U?

Vette cutscene in Resident Evil? Een mooie goal gemaakt in Fifa? Of zit je vast op een bepaald plekje in Super Metroid? Met Nintendo’s MiiVerse kan je alles met je vrienden én de rest van de wereld delen. Het is een soort Facebook, maar dan voor Wii U (en binnenkort ook 3DS) games. Sinds een aantal weken kan je MiiVerse ook bereiken via het internet. Nintendo heeft de site zelfs speciaal aangepast voor tablets en smartphones, zodat je het social medium bijna overal kan openen. (De enige uitzondering is vreemd genoeg de browser van de 3DS…) Het leuke van de webversie van MiiVerse is het feit dat je de screenshots die je tijdens het spelen hebt gemaakt ook gewoon op je computer op kan slaan. Zo kan je de schermafbeeldingen dus zonder problemen delen op Facebook of je eigen website. Instructies vind je in onderstaand filmpje.

Lees verder...

De laatste Koninginnedag

Dit jaar vierden we voorlopig voor de laatste keer Koninginnedag. Ondanks de abdicatie van Beatrix en de kroning van Willem Alexander werden door het hele land in alle vroegte vrijmarkten opgebouwd. En zoals ieder jaar struinden ook dit keer weer tal van gamers de kraampjes af op zoek naar bijzondere en goedkope games.

Ik was dit jaar in Groningen, waar in het centrum weer in grote getale rommel was uitgestald op kleedjes. Het viel vooral op dat – behoudens de koopwaar van een aantal veel te dure gamehandelaren – er nauwelijks nog oude Nintendo spellen worden verkocht. Het ontbreken van NES, SNES en Game Boy spellen kan een aantal dingen betekenen; óf ik was te laat, óf dergelijke games mogen als antiek beschouwd worden. Jammer, want dat zijn nou net de leuke koopjes die de trage, drukke wandeling langs vieze poppen en tweede hands kleding een beetje rechtvaardigt. Gelukkig kon ik de onlangs uitgekomen Wii U game Nintendo Land scoren voor een tientje. Verder vond ik bij een standje met grof materiaal als kachels en platenspelers twee bijzonder oude spellen voor de Philips Videopac G7000 (ook wel Magnavox Odyssey 2). Ik nam ze mee voor een euro. Niet omdat ik nou zoveel met de Videopac heb, maar wel omdat ik nu een reden heb om daar binnenkort iets over te schrijven.

Uitgebrakt van de laatste Koninginnenacht, voor de TV zitten snotteren om de abdicatie of tóch aanwinsten voor je gamecollectie gescoord? Laat het ons weten.

Lees verder...

Wii U update maakt een boel goed

Het hoofdmenu van de Wii U is traag. Het is een drama. Het opstarten van apps en games duurt minstens 20 seconden, zonder dat daar een goede reden voor is. De Wii U is immers “next-gen hardware”, wat inhoudt dat het vol zit met de nieuwste computertechnieken. Waarom is het dan zo langzaam? Geen flauw idee. Gelukkig heeft Nintendo zelf ook door dat hun firmware bijzonder slecht is afgewerkt. Daarom is sinds vandaag een update te downloaden waardoor het hoofdmenu van je consoles sneller zou moeten worden. In onderstaand filmpje laten wij de verschillen zien. Althans, als we die update aan de praat krijgen…

Lees verder...

De ultieme console?

Een kamer vol doosjes, bakken vol controllers, een kast vol consoles… iedere gamer met een redelijke collectie komt op den duur in problemen met zijn of haar ruimte. De ultieme oplossing zou een console zijn die alle games gewoon af kan spelen. En nee, dan heb ik het niet over een PC, maar over één uniforme spelcomputer.

Onderstaande filmpjes tonen twee totaal verschillende creaties die bovenstaand probleem proberen te tackelen. De eerste is Project Unity, een combinatie van vijftien oudere consoles (van ondere andere de SEGA Mega Drive tot en met de Nintendo GameCube). Het tweede filmpje is de laatste van een drieluik (deel 1 en deel 2 vind je hier) gemaakt door Ben Heck, die een console heeft ontwikkeld waarmee je Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U games kan spelen. Welke van deze twee superconsoles zou jij in huis halen?

Lees verder...

De Wii U als overgangsconsole

Met zijn Wii U was Nintendo het eerste bedrijf dat de overstap maakte naar de volgende generatie spelcomputers. Maar is de Wii U wel een ‘next-gen’ console? Die vraag komt steeds duidelijker naar voren nu ik na de aankondiging van de PlayStation 4 hoor praten over ‘de eerste next-gen’ console. Nintendo was er toch vorig jaar al bij? Of zijn de PlayStation 4 en de opvolger van de Xbox echte next-gen consoles en doet de Wii U leuk mee vanaf de zijlijn?

Lees verder...

Super Mario met een Hollands tintje

Vanwege het overschot aan goede launch-games – Nintendo heeft het wel eens minder gehad – was ik nog niet echt toegekomen aan New Super Mario Bros. U voor de Wii U. De eerste twee werelden was ik zonder al te veel problemen doorgekomen, maar de rest heb ik, ten faveure van Call of Duty: Black Ops II, helaas links laten liggen. Dit weekend wisselende ik voor de verandering eens van disc, om vervolgens in de kleurrijke wereld van Mario te belanden. In wereld vijf (“Cassismoeras”) viel mij één ding op; level vier (“Schilderachtig Spookmoers “) lijkt te zijn gebaseerd op het schilderij De sterrennacht van Vincent van Gogh. Onder andere de karakteristieke maan, conifeer en de bijzondere luchtstromen komen aan bod. Men heeft overigens zelfs de moeite genomen om een enorme Bowser te schilderen de stijl van Van Gogh. Nice!

Lees verder...

Nintendo is de groenste

Je zou het niet zeggen als je het enorme accublok van de Wii U ziet, maar de volgens Eurogamer is de Wii U zeker twee keer zuiniger in zijn energiegebruik dan de huidige consoles (nieuwste modellen) van concurrenten Sony en Microsoft. De website testte het energieverbruik van zowel de Wii U als de Xbox 360S en PlayStation 3 Super Slim tijdens het uitvoeren van verschillende taken en kwam zo tot deze conclusie. In alle gevallen vroeg de Wii U rond de dertig watt, terwijl de PS3 Super Slim en de Xbox rond de 70 watt zaten.

Lees verder...