Opmerkelijk ↓

Waarom ruikt Luigi aan zijn vinger?

Onderstaande afbeelding heeft me aan het denken gezet. Waarom ruikt Luigi toch altijd aan zijn vinger? Een tic? Of een slechte IR Baboon imitatie? Wie het weet mag het zeggen.

Lees verder...

Apple X Microsoft

Het is vandaag 10 juni 2013, de dag dat zowel Apple als Microsoft een belangrijke keynote presentatie hielden voor de introductie van hun nieuwste producten. Apple introduceerde op de WWDC in San Francisco onder andere OS X Mavericks, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Microsoft liet in zijn praatje op de E3 in Los Angeles de nieuwste games voor de Xbox One zien. En hoewel de twee grote computerconcurrenten totaal andere dingen presenteerden, leek één ding wel érg veel op elkaar: het logo!

Lees verder...

SEGA does what Nintendon’t

SEGA stond vroeger bekend om zijn scherpe reclameslogans, zoals de beruchte “SEGA does what Nintendon’t”. Onderstaande reclames gaan echter nét iets te ver. Dit zou Nintendo inderdaad niet doen…

Lees verder...

Patent: Nintendo R.O.B. 2.0

Onlangs heeft het US Patent and Trademark Office een patent aan Nintendo toegekend aangaande een robot die aangesloten kan worden op een Wii Remote. Althans, dat doet onderstaand plaatje vermoeden. In de beschrijving van het patent praat men namelijk over een “toy” dat wordt verbonden met een “remote controller of an existing game apparatus” om het apparaat te kunnen besturen en zodoende te kunnen samenwerken met je video game.

Het concept doet denken aan de Nintendo R.O.B. (Robotic Operating Buddy), een interessant stukje randapparatuur dat Nintendo in 1985 op in Japan en in de VS op de markt bracht. Of Nintendo de nieuwe Wii (U?) robot ooit op de markt gaat zetten is niet duidelijk; er zijn wel meer concepten die uiteindelijk nooit het daglicht zien, zoals deze breimachine voor de NES. Meer details over dit bijzondere patent, dat al in 2011 werd aangevraagd, vind je hier.

Lees verder...

Lekker gamen met Nintendo’s ecstasy pillen (?)

Games kunnen in bepaalde gevallen oppeppend, deprimerend of zelfs verslavend werken, net als sommige drugs. Dat wisten we. Maar wist je dat er drugs bestaan die vernoemd zijn naar games? Via het internet – als jij het kan bedenken, dan is het waarschijnlijk al op net net te vinden – kwam ik op het spoor van een serie ecstasy pillen met een bekende naam. Ecstasy, of XTC, pillen zijn van nature al in een grote variatie op de markt te verkrijgen (zie ook deze tri-force), met name om onderscheid te kunnen maken tussen verschillende soorten en verschillende producenten. (Hey, don’t shoot the messenger. Ik heb dit ook maar gelezen op websites van heuse pillenverzamelaars!)

Eén van die geheime producenten, die waarschijnlijk ergens een laboratorium in Brabant heeft, maakt perst zijn ecstasy dus in de vorm van een Nintendo logootje. Er zijn verschillende kleuren op de markt die volgens kenners nét iets anders werken. Maar wat is er nou zo “Nintendo” aan deze pillen? Ga je er beter van gamen? Of kom je in een soort Mario-achtige hallucinatie terecht? Op het forum van partysite Partyflock, waar veel over dergelijke pillen wordt gesproken, komen we weinig te weten. Gebruiker Pollekeon noemt de Nintendo die hij getest heeft in “tip top”, maar vertelt niets over het effect. Gelukkig zijn er betere beschrijvingen op het net te vinden…

Lees verder...

90-jarige speelt met Oculus Rift

Dit was dé internethet van vandaag; een 90-jarige vrouw die met de Oculus Rift speelt. Zoals je misschien al wel weet is de Oculus Rift een prachtige 3D bril die is voorzien van een aantal accelerometers, zodat de hoofdbewegingen van de speler worden omgezet in camerabewegingen in het spel. Hierdoor is het mogelijk om een zeer realistisch virtueel landschap te creëeren en dus bijvoorbeeld je oma in een flits naar Toscane te sturen. Prachtig!

Lees verder...

First Person Tetris

Houd je van een uitdaging? Dan is de First Person variant van de populaire puzzelgame Tetris iets voor jou. In First Person Tetris bestuur je namelijk de omgeving in plaats van de beroemde steentjes zelf. Benieuwd? Check de (online gratis te spelen) game hier.

Lees verder...

Maak je eigen controller

De MaKey MaKey is één van de tofste KickStarter projecten tot nu toe. Met het simpele printplaatje, dat voor 50 dollar van eigenaar verwisselt, kan je een controller maken van bijna alle objecten. Voorwaarde; de objecten moeten geleiden. Zo kan je een piano maken van bananen of Tetris besturen met een glas water. Maar ook Mario Karten met keukenmessen of een foto maken van mensen op het moment dat ze plassen behoren tot de mogelijkheden. Da’s pas creatief!

Lees verder...

Game Boy Light toch gepland voor Amerika?

Een tijdje geleden hield ik een korte, virtuele geschiedenisles omtrent de Game Boy Light, een soort Game Boy Pocket, maar dan met achtergrondverlichting, die vanwege een beperkte succes alleen in Japan is uitgekomen. Ik heb de handheld al een paar jaar in bezit, maar pas deze week viel mij op dat er iets bijzonders op de achterkant staat: de Game Boy Light voldoet aan de eisen van de Federal Communications Commission, de FCC. Deze door en door Amerikaanse organisatie keurt tal van producten (van elektronica tot TV programma’s) voordat ze markt op mogen. Kennelijk is de Game Boy Light ook bij de Amerikanen aangeboden en goedgekeurd, maar door de tegenvallende verkopen nooit buiten het lande van de rijzende zon uitgebracht.

Lees verder...

Breien met je Nintendo


Je kan het zo gek niet bedenken of Nintendo heeft er in het verleden wel een keer mee geëxperimenteerd; stofzuigers, pulseoxymeters, hotelketens… en zelfs breimachines. Jahaa, Nintendo heeft een tijd lang gewerkt aan een breimachine voor de NES. Onderstaande brochure (klik) werd een tijdje geleden door Howard Phillips, een oud-medewerker van Nintendo uit de jaren ’80, op het internet gezet. Met name de slogan – Now You’re Knitting With Power – is erg sterk! Helaas is de gadget, zoals zoveel probeersels van Nintendo, nooit op de markt verschenen…

Lees verder...