Nintendo post-E3 event 2012 ↓

Oh ja, we hebben Wii Fit U getest!

Het is alweer een paar maanden geleden dat we de Wii U getest hebben. Vanwege alle drukte en de vele filmpjes die we gemaakt hebben is één game (mét filmpje) er een beetje bij ingeschoten: Wii Fit U. Terwijl er tal van andere, goede games te spelen waren, leek Wesley zowaar verslingerd aan deze game. Daarom bij deze alsnog onze korte impressie!

Lees verder...

Sorry, Pro Controller

Onlangs verkondigde ik ietwat voorbarig dat de Wii U Pro Controller uitgerekter zou zijn dan Nintendo’s vrijgegeven plaatjes… en dat dat stom was. Sorry, dat had ik niet moeten doen. Het was flauw en kinderachtig om op zulke kleine details te letten. Bij nader inzien lijkt de Pro Controller op het originele plaatje minder breed omdat je hem van bovenaf ziet. In werkelijkheid ziet Nintendo’s speeltje voor hardcore gamers er vanuit die hoek dan ook hetzelfde uit.

Toen we de controller recent bij Nintendo testten viel op dat hij heerlijk in de hand ligt en prima bestuurt. Games als ZombiU en Ninja Gaiden 3 speelden als volwaardige console games; met een goede controller en met vette graphics. Tevens bleek dat het niet uit maakt of de stick boven (Wii U) of onder (Xbox 360) de ABXY-knoppen wordt geplaatst; de Wii U Pro Controller is zo intuïtief dat je er binnen tien seconden gewoon op wegfietst. Nou ja, spreekwoordelijk dan, want je kan niet fietsen met een controller, noch kan je een tweewieler gebruiken in de genoemde games (alhoewel schieten op zombie’s en ninja vanaf een fiets wel héél vet klinkt)…

Lees verder...

Beter dan gedacht: Nintendo Land

In tegenstelling tot ieders grote verwachting kondigde Nintendo op zijn afgelopen E3 presentatie geen grote topper als Zelda, Metroid of Mario aan voor de Wii U. De system seller moet Nintendo Land worden, een hoopje mini-games gebaseerd op bekende Nintendo franchises. Kortom: wéér een mini-game compilatie! Toen we onlangs naar Amsterdam afreisden om de Wii U testen begonnen we dan ook met lichte tegenzin aan Nintendo Land.

Lees verder...

Bureau voor Snoeperds

Ieder Nintendo pers evenement dat we bezoeken worden we weer aangenaam verrast met heerlijke hapjes. Kip in yoghurtsaus, verschillende soorten wraps, luxe broodjes; je kan het zo gek niet bedenken of Nintendo zet het je voor. Ook dit keer, op het post-E3 2012 event, werd ons weer allerlei lekkers voorgeschoteld. De winnaar van dit jaar is wat ons betreft Grootmoeders Appelcake, maar dat en meer zie je in onze heuse “hapjes review”!

Lees verder...

Onze eerste kennismaking met de Wii U

Lees verder...

Project P-100 is een ondergesneeuwde topper

Na de afgelopen E3 presentatie in Los Angeles verscheen op Nintendo’s perssite een aantal assests van games die men niet op de show zelf had laten zien. Eén van die titels is Project P-100, een soort actiegame met een isometrisch perspectief. Vanwege al het andere game geweld heeft deze game niet de aandacht gekregen die het eigenlijk zou moeten krijgen. Gisteren werden Wesley en ik dan ook aangenaam verrast. De statische screenshots hadden namelijk plaatsgemaakt voor een heerlijke, chaotische actiegame vol grote robots en bizarre aanvallen. De demo was een succes, dus we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat van deze nieuwe niche game.

Lees verder...

De undercover beveiliging van Nintendo

“No camera, please!” Een Nintendo medewerker in burger kijkt me met een strakke blik aan. De laatste jaren is Nintendo tijdens zijn persuitjes erg kritisch als het aankomt op het maken van beeldmateriaal. Bij de Wii was het bijvoorbeeld verboden om foto’s te maken van alleen het scherm (zonder mensen erbij op) en bij de 3DS waren foto’s van het scherm in zijn geheel al verboden. Vandaag testten Wesley en ik de Wii U in Amsterdam en konden we genieten van alle vette, nieuwe games… maar we konden ons ook weer eens verbazen over de “veiligheidsmaatregelen” die men dit keer had getroffen.

Lees verder...