Nintendo 3DS XL ↓

Meer ruimte op je Nintendo 3DS

Geheugen(kaart) van je Nintendo 3DS vol? Shit happens! Gelukkig is er een handige oplossing. De apps Nintendo Video en EuroSport nemen namelijk bijzonder veel geheugen in beslag, zonder dat het nou daadwerkelijk uitgebreide apps zijn. Op de één of andere manier worden alle video’s die je ooit bekeken hebt opslagen als “aanvullende gegevens”. In het menu van je Nintendo 3DS kan je deze onnuttige data zonder problemen van je geheugenkaart wissen, zoals je in onderstaande video kan zien. Tadaa; je hebt ineens 5000 extra blokken op je geheugenkaart tot je beschikking!

Lees verder...

3D op het onderste scherm

In de Nintendo 3DS game Paper Mario: Sticker Star maakt Nintendo wel erg handig gebruik van de accelerometer in haar eigen handheld. Door de positie van de 3DS te koppelen aan de glinstering van stickers op het onderste scherm wekt men de indruk dat ook dat scherm beschikt over 3D-gaven. Een leuke, onopvallende toepassing die ik pas na uren spelen doorhad.

Lees verder...

Crazy Commercials – Mario Kart 7

Vanaf vandaag zal er een nieuwe feature op Bureau voor Gamers terugkeren, namelijk “Crazy Commercials”. De videogamewereld staat er om bekend dat het naast een culturele industrie ook een industrie is waar veel geld in omgaat en daar horen natuurlijk reclames bij. In deze feature zullen we uit alle hoeken van de wereld de gekste, leukste, raarste of mooiste reclames verzamelen en nog één keer onder de aandacht brengen.

We trappen af met een commercial voor de Nintendo 3DS-game Mario Kart 7. In de commercial lijkt het alsof een heel Mario Kart-parkoers is nagebouwd waarop een paar vrienden tegen elkaar racen en mekaar het leven zuur maken. De reclame is niet bijzonder grappig, maar als fan van Nintendo’s kartserie vind ik het een pareltje dat door iedereen bekeken dient te worden. Kijk en geniet!

Lees verder...

Wat een leuke… hee!

Leuk hoor, die nieuwe, gelimiteerde 3DS XL met een Pikachu motiefje, maar is het plaatje niet op een heel ongunstige manier op de handheld terechtgekomen?

Lees verder...

Mario 3D Land vraagt veel van de perfectionist

Gisteren heb ik dan eindelijk Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS uitgespeeld. De game kwam vorig jaar al uit, maar het duurde even voordat ik de gewone evenals de speciale werelden tot een goed einde bracht. Inclusief alle Star Coins, dat wel, dus daarom duurde het ook wat langer. Ruim zestien uur van mijn tijd heeft het gekost, maar wat je daarvoor terugkrijgt is natuurlijk prachtig voor een gamer: vier fonkelende sterren bij je savefile. Ik kan het spel voortaan met een tevreden gevoel opstarten.

Lees verder...

Vijf opmerkelijke 3DS XL-feitjes

Lees verder...

Incomplete spelcomputers zijn de toekomst

De aankondiging van de Nintendo 3DS XL deed me denken aan een trend die geruisloos is ingezet tijdens deze generatie spelcomputers, namelijk het incompleet verkopen van spelcomputers. Ik weet dat gamebedrijven het vandaag de dag moeilijk hebben, maar is dat echt reden genoeg om de armoedzaaier te spelen?

De 3DS XL, waar we ongetwijfeld in de nabije toekomst vraagtekens zullen plaatsen, wordt geleverd zonder dock en oplader. De reden daarvoor is dat het apparaat compatible is met opladers van eerdere apparaten (DSi, DSi XL en 3DS) en zoveel mensen al in het bezit zijn van één van deze apparaten (ook al is de Nintendo DS Lite vele malen meer verkocht). Daarnaast wil men de prijs van de 3DS XL graag laag houden en bij Nintendo vinden ze dat ze daarin geslaagd zijn. Maar zeg nou eerlijk, hoeveel verschil maakt dit tientje?

Lees verder...