Nintendo ↓

Review: Tappingo!

Wow! Gewoon wow! Hugo Smits, de grote baas van solostudio Goodbye Galaxy Games, heeft een té gekke 3DS game afgeleverd. Smits’ eerdere spellen, zoals Flipper en Ace Mathician voor DSiWare, waren “gewoon” leuk en wisten mij altijd wel een paar uurtjes te vermaken. Maar z’n nieuwe puzzelgame Tappingo heeft mij echt gegrepen. Ik kan nog niet helemaal de vinger op de zere plek leggen, maar om de één of ander reden heb ik zojuist meer dan vier uur achter elkaar zitten puzzelen op mijn 3DS…

Lees verder...

De Retro Marathon gaat van start

Vanavond om 20:00 start de Nederlandse versie van de Retro Marathon, een 120 uur durend gamefestijn waarin een groep fanatiekelingen live retro games gaat spelen om geld op te halen voor het goede doel (Alzheimer Nederland). Het is de bedoeling dat onder andere Super Mario Bros. 1/2/3, Pokémon Red én Blue, Super Metroid, A Link to the Past, Star Wing en alle drie klassieke Donkey Kong Country’s worden gespeeld. Je kan hier live meekijken met dit bijzondere initiatief.

Lees verder...

Two Tribes in zwaar weer

Slecht nieuws voor liefhebbers van Nederlandse game developers; Two Tribes, vooral bekend van de puzzelplatformer Toki Tori, is niet meer. Dat maakte het bedrijf zelf bekend in een blogposting. De Amersfoortse ontwikkelaar biecht netjes op dat het allemaal niet meer zo lekker liep: “Turns out we aren’t as good at selling games as we thought!” Jammer!

Maar er is ook positief nieuws. De eigenaar van Two Tribes, Two Tribes Publishing, blijft gewoon bestaan en er wordt een nieuwe dochteronderneming opgericht. De oprichters van Two Tribes kunnen dus gewoon weer verder met het maken van Toki Tori en aanverwanten, al zal er wel het één en ander aan de bedrijfsvoering gesleuteld moeten worden. We hopen dat de nieuwe onderneming, die uit de as van Two Tribes oprijst, binnenkort zijn vleugels uit kan slaan en ons snel weer kan verbazen met een aantal goede games.

Lees verder...

Tappingo! stoomt door

Is het Mijnenveger? Is het Picross? Neen, het is Hugo Smits nieuwe 3DS game Tappingo! Na onder andere Color Commando, Ace Mathician en Flipper, allen mooie, compacte downloadbare titeltjes voor de DS gaat Smits nu 3D met wederom een eigen bedacht concept. De puzzelgame is behoorlijk opgefrist sinds onze laatste post en dankzij onderstaande Vine zijn we nu helemaal gehypet. Hugo, wanneer kunnen we deze shit downloaden!?

Meer info over Tappingo vind je hier hier.

Lees verder...

The Legend of Zelda Box Set

Een paar maanden schreef Erik al eens over Hyrule Hystoria, een prachtige encyclopedie met daarin alles over de tot dan toe uitgebrachte Zelda games (met uitzondering van de laaggewaardeerde CD-i titels). Afgelopen week heeft uitgever Prima, een andere uitgever dan Hyrule Historia, een nieuw product uitgebracht voor de Zelda fans die graag een boek vasthouden. De The Legend of Zelda Box Set bevat niet één, maar zes boeken over één van onze favoriete series. Laten we eens kijken wat er in de doos zit.

Lees verder...

Hoe zien de Mario Party handschoenen eruit?

Misschien kan je je het nog wel herinneren; een aantal mini-games in de allereerste Mario Party op de Nintendo 64 was zo intensief dat het zorgde voor een blaar op de palm van je hand. Om je tegenstander te verslaan moest je het pookje van de controller namelijk zo snel mogelijk in de rondte bewegen. Dit ging het makkelijkst als je je palm recht op het pookje, dat vol profiel zit, plaatste. Het fenomeen – de blaar – werd zelfs beschreven in de medische literatuur. Omdat er meer dan 90 klachten bij Nintendo (of America natuurlijk) binnen waren gekomen koos men het zekere voor het onzekere; Amerikaanse gamers die Mario Party hadden gekocht, op dat moment zo’n 1.15 miljoen, konden gratis vier setjes beschermende handschoenen bij Nintendo bestellen. Geschatte kosten: 80 miljoen dollar.

Het is een verhaal, één van de vele verhalen rondom Nintendo. En alhoewel er genoeg overtuigend bewijs is – de rechtszaak, de wetenschap… en het feit dat ik zelf ook wel eens zo’n blaar heb gehad – vraag ik me af of die handschoenen ooit zijn verstuurd. Ok, laat ik het minder complottheorie-achtig; ze zijn vast wel verstuurd, maar hoe zien ze eruit? Heeft iemand van jullie ooit een setje officiële Mario Party handschoenen gezien? Een zoektocht op Google Afbeeldingen levert tal van plaatjes, maar geen van de afgebeelde handschoenen lijkt the real deal. Wie maakt me los?

Lees verder...

Game kleding van… Zalando!?

Zalando, bij velen bekend van de irritante televisiereclames, blijkt voor gamers ineens een stuk interessanter dan we tot nu toe hadden gedacht. De online kledingwinkel heeft namelijk sinds kort game kleding in het assortiment. Naast de standaard kleding en sportspullen zijn nu ook ineens PlayStation trainingsbroeken en t-shirts met opdruk van SpongeBob als Mario te koop. Het laat maar weer eens zien dat video games langzaam maar zeker hun plekje in de samenleving weten te veroveren.

Lees verder...

Gamers’ Graffiti: 1-up in Athene

Athene kan worden beschouwd als de bakermat van de Westerse beschaving. Alhoewel er na 2500 jaar nog redelijk wat tempels en andere gebouwen overeind staan, is er in de moderne tijd weinig meer van het oude Griekenland over. Gebouwen worden vreemd genoeg niet meer versierd met afbeeldingen van Griekse soldaten in oorlog met de Perzen, maar wél voorzien van graffiti gebaseerd op een recente, Japanse mythe!

Lees verder...

Hiroshi Yamauchi 1927-2013

Het is een trieste dag voor Nintendo. Hiroshi Yamauchi, tot 2002 de grote baas van het Japanse bedrijf, is vandaag op 85-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Yamauchi was 53 jaar lang de directeur van het bijzondere bedrijf dat zijn overgrootvader in 1889 heeft opgericht. Onder hem transformeerde Nintendo van een simpele speelkaartfabrikant tot de huidige gamegigant die we nu kennen.

Lees verder...

M’n Famicom Disk System is eindelijk gefixt!

Een dik jaar geleden probeerde ik mijn Famicom Disk System te repareren met een stukje binnenband. Tevergeefs; er bleek een officieel elastiekje nodig te zijn om het te maken. Dankzij een tip van lezer Matthijs kocht ik het desbetreffende rubbertje via eBay en kon ik vandaag eindelijk mijn Disk System fixen. Video in het Engels.

Lees verder...