Metroid ↓

De Retro Marathon gaat van start

Vanavond om 20:00 start de Nederlandse versie van de Retro Marathon, een 120 uur durend gamefestijn waarin een groep fanatiekelingen live retro games gaat spelen om geld op te halen voor het goede doel (Alzheimer Nederland). Het is de bedoeling dat onder andere Super Mario Bros. 1/2/3, Pokémon Red én Blue, Super Metroid, A Link to the Past, Star Wing en alle drie klassieke Donkey Kong Country’s worden gespeeld. Je kan hier live meekijken met dit bijzondere initiatief.

Lees verder...

Gamers’ Graffiti: Metroid kunst?

Het is misschien een beetje wishful thinking, maar als je goed naar onderstaande muurkunst kijkt, dan kan je er met wat goodwill een scene uit Metroid in zien. Tegen een groene achtergrond zie je rechts een slang/draak-achtige vijand (Serris? Ridley?), in het midden een groen/oranje robot (Samus?) en links overduidelijk een Metroid. De schildering staat op een door kinderen beschilderde muur van een speeltuin in Groningen. Of het écht Metroid kunst betreft is natuurlijk de grote vraag, maar het is niet uit te sluiten dat één van de kids destijds een iets leukere hobby had dan zijn of haar sprookjestekenende klasgenoten. (Of begin ik nou dingen te zien?)

Lees verder...

Metroid fan fiction

Je hebt fans en je hebt fans, maar de makers van Metroid: Encounter at Ceres Colony zijn überfans. Oordeel zelf!

Lees verder...

Uit de oude doos: Metroid… als hoorspel

Zoals je misschien al wel doorhebt, heb ik zin in een gloednieuw Metroid avontuur. De paradoxale, onheilspellende sfeer van de Metroid games is namelijk niet makkelijk te evenaren. Slechts zelden beland je in een avontuur dat aan de ene kant een prachtig “alleen op de wereld”-gevoel geeft, maar aan de andere zo ongelooflijk vertrouwd aanvoelt. Dit heeft deels te maken met de grote, moeilijk te overziene werelden, maar ook met het in mysteriën gehulde verleden van hoofdrolspeelster Samus Aran.

Toch is het YouTube gebruiker SpiritsUnited gelukt om een deel van die sfeer terug te brengen… in de vorm van een ouderwets hoorspel! Aan de hand van geluidseffecten en goed stemgebruik wordt het begin van Samus’ verhaal prachtig naverteld. Helaas laat het derde deel van het hoorspel al jaren op zich wachten, dus we zullen het naar alle waarschijnlijkheid dit weekend met onderstaande filmpjes moeten doen. (Maar we moeten natuurlijk vooral genieten van het lekkere weer!)

Lees verder...

Komt met Prometheus ook een nieuwe Metroid?

Het is een algemeen bekend feitje dat de originele Metroid game gebaseerd is op Ridley Scotts hitfilm Alien, uit 1979. In zowel de film als in het spel gaat een vrouwelijke hoofdrolspeler – iets wat voor die tijd voor zowel films als games heel bijzonder was – in de verre toekomst in haar eentje de strijd aan met buitenaards gespuis. Eén van de eindbazen uit Metroid, Ridley, is zelfs vernoemd naar regisseur Ridley Scott. Wat echter minder gamers weten, is dat de échte Metroid vervolgen (de Prime spin-off dus niet meegerekend) ook een grote link hebben met latere Alien-films. Betekent dit dat Scotts volgende film in de serie, Prometheus, ook een nieuw Metroid-avontuur met zich meebrengt?

Lees verder...

Shoppen in Akihabara (Tokyo)

Een tijd geleden kon je zien hoe ik een Famicom kocht in Nipponbashi in Osaka, een elektronicawijk vol te gekke gameshops met zeer aangename koopjes. Al met al een geweldige plaats waar iedere gamer aan zijn of haar trekken komt. “Beter kan niet!” zou je haast denken. Welnu, als je dat denkt, dan heb je het verkeerd. Er is nog één plek op de Aarde met nog meer gameshops, nog meer arcades en nog meer spelletjes… en dat is Akihabara in Tokyo!

Lees verder...

Top 5 Metroid spoilers

Nintendo’s Metroid serie staat niet alleen bekend om haar vlotte actie, enorme werelden, spannende eindbazen en dat prachtige, maar ook griezelige gevoel van eenzaamheid. Nee, Metroid draait ook om het uitgebreide science fiction verhaal dat keer op keer op originele wijze wordt uitgebreid. Na de release van de eerste Metroid game op de NES in 1986, die menig gamer wist te verrassen met een bijzondere plot twist, volgden vele sequels die de gamer verhaaltechnisch nogmaals wisten te verbazen. Wij zetten de beste vijf “What the fuck?”-momenten op een rijtje. Oftewel: hier zijn vijf beste Metroid spoilers. Omdat we hier overduidelijk te maken hebben met spoilers is een waarschuwing misschien wel zo netjes. Dus pas op, spoilers na de klik!

Lees verder...

Haloid

Oké, het is inmiddels alweer een gedateerd filmpje, maar dat betekent niet dat we hem niet gewoon nog een keer mogen bekijken. Monty Oum maakte een paar jaar geleden een dik tien minuten durend stukje fan fiction waarin Samus Aran en Master Chief tegen en met elkaar vechten. Opvallend aan Haloid, zoals de combinatie wordt genoemd, zijn de ongelooflijk vette graphics en coole moves, zeker voor zo’n amateurproductie. Op 4:46 zit er zelfs nog een (letterlijk) flitsje humor in verwerkt. Het einde is helaas wat corny, maar dat maakt het ook wel weer grappig. Al met al een zeer knap gemaakt filmpje!

Lees verder...