Game Boy Advance ↓

Koninginnedag in Utrecht

Maarten heeft inmiddels zijn vrijmarkt aankopen uit de doeken gedaan en aangezien ikzelf ook wat aardigs gekocht heb, besloot ik dit ook met jullie te delen. Zelf heb ik een geweldige dag gehad en ben ik Koninginnedag vroeg uit de veren gegaan om de vrijmarkt af te struinen en te genieten van het weer.

Veel games kwam ik echter niet tegen. De games die ik tegenkwam waren vaak voor de PC en de consolegames waar ik wel op stuitte waren van het doorsnee niveau dat niemand wil hebben (denk aan FIFA deel 90 en talloze shooters). Toch kwam ik een kraampje tegen van een jongeman die behoorlijk wat retrospul verkocht. Achteraf heb ik een beetje spijt dat ik niet meer gekocht heb, maar uiteindelijk ben ik ook nog wel best tevreden met de zes games die ik wel buitgemaakt heb. Voor vijftien euro heb ik zes games voor oudere Nintendo-platformen op de kop weten te tikken. Dit zijn: Rush 2: Extreme Racing USA (N64), Micro Machines 64 Turbo (N64), Jet Set Radio Future (GBA), Konami Golf (GB), Palamedes (GB) en Gameboy Gallery (GB). Al met al mijns inziens geen slechte buit. Natuurlijk zul je altijd mensen hebben die de door mij buitgemaakte games rommel vinden, maar ik ben er blij mee en dat is wat mij betreft het belangrijkste. Heb jij ook wat toffe games weten te scoren?

Lees verder...

Kirby: de speelbal van Nintendo

Een tijdje geleden schreef ik een artikeltje over Kirby’s Pinball Land op de Game Boy. De game, die inmiddels twintig jaar oud is, wist me flink te boeien en tot op de dag van vandaag steek ik de cartridge met enige regelmaat in mijn Game Boy. Dat smaakte naar meer, dus ik ging op zoek naar meer Kirby-games. Het viel me op dat het een groot deel van de franchise bestaat uit games die niet eenvoudig binnen de serie te plaatsen zijn.

Lees verder...

Crazy Commercials: Golden Sun

Het is weer zondag, dus het is hoog tijd voor een nieuwe “aflevering” van Crazy Commercials. Normaal wordt deze rubriek door Erik gedaan, maar voor vandaag neem ik het wekelijkse geklets rondom een gamereclame op me. Dit keer gaan we kijken naar de reclame van de allereerste Golden Sun game voor de Game Boy Advance. Overduidelijk een reclame waar veel moeite voor is gedaan, maar vreemd genoeg laat het helemaal niets van de game zelf zien. Golden Sun kent geen heldin in de vorm van een krachtige dirigente of een agressief orkest waarin de violisten met vuur schieten. En die kroonluchter die in een draak verandert, tja die komt al helemaal niet in de game terug. Tenminste… niet in de eerste twee titels.

Lees verder...

Tijd voor een shotje EPO… eeh, retro!

De heren van The Pixel Kingdom weten wat nostalgie is. In onderstaand filmpje combineert men de fijnste, meest memorabele Game Boy Advance-games met échte voorwerpen en omgevingen. Al met al een kort, maar origineel filmpje dat blaakt van de nostalgie. Gamers ouder dan 20 jaar vinden na de klik eenzelfde productie, maar dan met SNES-sprites. Enjoy!

Lees verder...

Nog een nieuwe Game Boy

Terwijl ik onlangs een “nieuwe” Game Boy maakte op basis van een Nintendo DS, is het bedrijf K1 GBA bezig om een nieuw model te ontwikkelen in de vorm van een ouderwetse Game Boy Advance SP. Waarschijnlijk denk je nu terecht “een Game Boy in de vorm van een GBA SP, wat is daar nou nieuw aan?” Simpel, de K1 GBA is een verbeterde versie van het origineel. Een betere speaker, een helderder scherm, een ingebouwde MP3 speler, compatibiliteit met alle normale GBA spellen, emulatoren voor andere spelcomputers als de NES, SEGA Master System en normale Game Boy en ja, zelfs een TV-out! Nintendo keurt deze ontwikkeling ongetwijfeld af, maar in retroland begint deze realistische kloon aardig wat furore te maken. Hier gaan we nog meer van horen!

Lees verder...

Vakantietip: maak zelf een “nieuwe” Game Boy

De Game Boy was, in al zijn zeven verschijningen, misschien wel de allertofste handheld die we tot nu toe hebben gezien. Verscheidene generaties gamers groeiden met de simpele handhelds op en zagen hoe talloze prachtige franchises er hun oorsprong op vonden. Qua graphics was geen enkel model een krachtpatser, maar des te meer draaide het om gameplay. Van de vernieuwende RPG wereld van Pokémon tot en met de bizarre mini-games van Wario Ware; de Game Boy had alles in huis. En omdat het het laatste bolwerk van 8-, 16- en 32-bits graphics was, heeft het altijd zijn charmes behouden. Oude Nintendo DS spellen voelen nu al ouderwets aan, terwijl dat bij games als Advance Wars en Metroid Fusion nooit zal gebeuren. De Game Boy was gewoon te gek!

Lees verder...

Pareltje gespot! – Super Mario World 2: Yoshi’s Island

Vroeger had ik nog niet het geluk dat ik me op dagelijkse basis bezig kon houden met spelcomputers. Mijn ouders vonden zo’n apparaat maar overbodig en dus moest ik het met mijn oude grijze Gameboy doen. Handen vol toptitels gingen zo aan mijn neus voorbij en kreeg ik alleen maar te spelen als ik bij gefortuneerde vriendjes langs ging. Zo ook Super Mario World 2: Yoshi’s Island.

Lees verder...

Onze mooiste aanwinsten van Koninginnedag

Voor een tweede achtereenvolgende maal heb ik Koninginnedag gevierd in het zonnige Uden. Je kunt er heerlijk relaxt lopen, terwijl er genoeg kraampjes zijn om je een aantal uurtjes zoet te houden. Een perfecte verhouding, want na enkele uren geslenter gaat er niets boven een warme bank in de woonkamer en de nodige blikken KoninginneKnaks. In het hoge Noorden daarentegen gaat het er doorgaans veel wilder aan toe. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Maarten, onze eigen Nintendo-fanboy, op 30 april vreemd zou gaan? Lees dus vooral verder om meer te leren over deze onwaarschijnlijke gebeurtenis en onze mooiste aanwinsten van de dag.

Lees verder...

Pareltje Gespot! – Donkey Kong ’94

Bureau Voor Gamers lijkt de laatste tijd wel een paradijs voor Nintendo-gamers te worden en ook dit stukje zal daar niet vanaf wijken. Deze keer wil ik de kans aangrijpen om één van de beste Mariogames ooit in het zonnetje te zetten. Vlak voordat Rare begon met de Donkey Kong Country reeks op de Super Nintendo verscheen er nog een Donkey Kong-game voor de oude grijze Gameboy. In dit spel bestuurde je echter niet de aap, maar de welbekende besnorde loodgieter.

Lees verder...

Pareltje gespot! – Krazy Racers

Een paar weken geleden plaatste ik een kort artikeltje over een Gameboy Advance game genaamd TMNT. De game ontdekte ik min of meer bij toeval en bleek daarnaast ook nog eens heel goed te zijn. Ditzelfde gebeurde mij afgelopen zomer nog eens en dat was reden voor mij om het voorgaande artikel een vervolg te geven.

Lees verder...