Fanboys ↓

Drie Pokémon fanmovies

Sommige series zijn zo populair dat dat fans er zo ongelooflijk veel tijd en geld insteken dat hun producten haast het bekijken waard zijn. In het geval van Pokémon gaat het verder dan simpele tekeningen gemaakt door fans; YouTube staat vol met lange trailers van zelfbedachte Pokémon films, compleet met vette CGI. Het blijft geinig om te zien hoeveel werk mensen hier insteken.

Lees verder...

De cameos van de maand

Nintendo is een ster in het in-game verstoppen van verwijzingen naar zijn eigen spellen. Denk hierbij niet aan de voor de hand liggende gevallen, zoals Super Smash Bros., maar aan kleine, geinige cameos die alleen door de échte fanboy worden gezien. De laatste maand speel ik vooral grote Nintendo titels van weleer; Super Metroid op de Wii, Oracle of Ages en Seasons op de 3DS en de “nieuwe” Donkey Kong Country, die nu ook op Nintendo’s 3D handheld te spelen is. Er zijn mij een aantal cameo’s opgevallen, zoals Mario vijandjes in eerder genoemde Zelda titels en tal van verwijzingen naar andere games in Donkey Kong Country Returns. Meer na de klik.

Lees verder...

Geschiedenisles: een oude Nintendo speelkaart

Zoals je waarschijnlijk wel weet begon het oude Japanse bedrijfje Nintendo in 1899 als producent van speelkaarten. Aanvankelijk maakte men alleen Hanafuda kaarten, die destijds erg populair waren in de gokscene van de Japanse maffia, de Yakuza, maar later ging men zich ook richten op de opkomende westerse speelkaarten.

Nintendo sloot deals met grote tekenfilmbedrijven, zoals Disney en Tatsunoko, en produceerde speelkaarten met bekende cartoon- en animefiguren. Eén van de series met deze speelkaarten was de Ehon Trump serie, bekend om het op een televisie lijkende doosje waarin de kaarten waren verpakt. Iedere kaart vertelde een stukje van een bekend verhaal, zoals de Disney klassieker Bambi. Via het internet kon ik één van de bijna vijftig jaar oude kaarten bemachtigen met daarop een scène uit de eerste episode van één van Japans bekendste TV-series.

Lees verder...

Tijd voor een shotje EPO… eeh, retro!

De heren van The Pixel Kingdom weten wat nostalgie is. In onderstaand filmpje combineert men de fijnste, meest memorabele Game Boy Advance-games met échte voorwerpen en omgevingen. Al met al een kort, maar origineel filmpje dat blaakt van de nostalgie. Gamers ouder dan 20 jaar vinden na de klik eenzelfde productie, maar dan met SNES-sprites. Enjoy!

Lees verder...

Nintendo Power neemt afscheid in stijl

Dat gamebladen het vandaag de dag moeilijk hebben is geen geheim. Het is een internationaal probleem, want ook verschillende toonaangevende Engelstalige magazines zijn recentelijk gevallen. Zo verscheen gisteren de laatste editie van het Britse Xbox World, zeiden we vorige maand PlayStation: The Official Magazine gedag en GamePro ligt inmiddels al een jaar niet meer in de schappen. Helaas is ook Nintendo Power dat lot beschoren, maar ze nemen gelukkig afscheid in stijl: de opmaak van het laatste nummer komt namelijk overeen met de allereerste uitgave (1988!) van het blad. Wie daar niet emotioneel van wordt!

Bron: Kotaku

Lees verder...

Startschot: F1 Race Stars

F1 Race Stars heeft de eer om de nieuwe rubriek Startschot in te luiden op Bureau voor Gamers. Het idee is om een sneak peak te geven, zodat jullie de start van te behandelen games bij kunnen wonen. Wellicht dat zo’n game dan afvalt van je verlanglijst of juist bovenaan prijkt na het zien van aansprekende beelden. Misschien vind je het wel gewoon leuk om naar willekeurige gameplay-beelden te kijken, maar we hopen hoe dan ook dat het initiatief in de smaak valt.

Vandaag staat dus F1 Race Stars in de schijnwerpers, een kartgame met de F1-licentie. Het is echter tegen alle verwachtingen in een partyracer geworden, dus neem ook als je geen fan bent van de Formule 1 zeker een kijkje. Zoveel goede kartgames zijn er immers niet meer nu Mario Kart zijn roots steeds verder achter zich laat, slechts Sonic & SEGA All-Stars Racing heeft de laatste jaren tot de verbeelding gesproken.

In de video start ik de eerste cup van de Career-modus bestaande uit twee races, waarbij het direct opvalt dat je niet kunt driften. Daarmee blijft F1 Race Stars de F1-sport trouw. Eventuele turbo’s zijn daarom te verdienen op speciale stroken in bochten(merk op dat het even duurt voordat ik het systeem onder de knie heb). Verder blijkt de game niet echt uitdagend op 1000cc, maar dat gaf me in elk geval de gelegenheid om te genieten van de pitstraten (die je echt nodig hebt) en bijzondere power-ups zoals regenbuien en een safety car. Enjoy!

Lees verder...

Goudkoortsen eindigen steevast teleurstellend

Hoewel ik uiterst tevreden ben over het hoofdavontuur dat New Super Mario Bros. 2 ons voorschotelt, heb ik het één en ander aan te merken op de zogenaamde replayability. Je kunt namelijk tegenwoordig in Mario-games standaard vijf sterren verdienen door te voldoen aan speciale eisen (zie ook Duco’s artikel over Super Mario 3D Land) in een poging jou langer zoet te houden.

Lees verder...

Mario’s zoektocht naar Gouden Bergen

Ondanks de recente overkill van Mario-platformers kan ik niet ontkennen dat ik me dit najaar uitstekend heb vermaakt met New Super Mario Bros. 2. Ik neem zelden de tijd om een console-avontuur te voltooien, dus ik was blij dat ik ditmaal mobiel aan de slag kon. Omdat het ultieme doel van de game is om één miljoen muntjes te verzamelen, was ik er zelfs van overtuigd dat de game voor lange tijd in mijn 3DS zou blijven zitten. Daar ben ik inmiddels op terug gekomen, maar een leuke game vind ik het nog steeds.

Lees verder...

De gaafste marching band ooit!

Hij is alweer een paar dagen oud, maar zelfs als je onderstaand filmpje al hebt gezien, dan blijft hij briljant, mooi, geniaal en goed uitgedacht. Enjoy!

Lees verder...

Prijsvraag: Win PES 2013 plus T-shirt!


Het is weer eens tijd voor een prijsvraag, vinden jullie ook niet? En met het voetbalseizoen dat inmiddels in volle gang is, is de keuze voor PES 2013 geen lastige geweest. We zijn dan ook verheugd om in samenwerking met Konami een PES-prijzenpakket, bestaande uit de game én een vet T-shirt, weg te geven aan een gelukkige bezoeker.

Het is heel eenvoudig om kans te maken op deze prijzen. Like ons op Facebook en laat hieronder achter voor welk platform je de game zou willen ontvangen. Verder verklappen we dat je meer kans maakt als we je vaker zien dan alleen in dit bericht, want loyaliteit belonen wij graag. De winnaar wordt op vrijdag 12 oktober bekend gemaakt. Tot zover de spelregels, er rest ons niets meer dan jullie hartstikke veel succes te wensen!

Lees verder...