Disney ↓

Epic Mickey: Power of Illusion review

Twee jaar geleden liep ik met Warren Spector door Disney Land Parijs. Zijn nieuwe game, Epic Mickey, stond op het punt van uitkomen en journalisten uit heel Europa kwamen bij elkaar om het spel uit te testen. Ik vroeg Warren hij al had nagedacht over een eventueel vervolg. Zou Disney dit goedkeuren? En is er nog genoeg inspiratie over om nóg zo’n leuke game met hetzelfde concept te produceren? Warren was even stil, maar kwam al snel met het antwoord: “Ik zie het wel zitten, maar het hangt af van het succes van het eerste deel.”

Lees verder...

Disney’s nieuwe film is nu al cult voor gamers

Wow, deze zag ik niet aankomen! Wreck-it Ralph is de grote bad-guy uit een 30-jaar oude arcade game. Keer op keer wordt de Donkey Kong look-a-like ingemaakt door de bijbehorende Mario look-a-like. Maar op een gegeven moment is Ralph het zat: hij stapt uit zijn oude arcadekast en gaat andere videogames verkennen. Tot zover klinkt het best als een leuk concept voor nieuwe Disney-animatie. Maar wanneer je ontdekt dat deze film vol zit met vijanden uit bestaande games, dan besef je dat Wreck-It Ralph best wel eens de beste game-gerelateerde film van 2012 kan worden.

Wij zagen personages uit Mario, Pac-Man, Sonic, Q*bert, Mortal Kombat, Street Fighter en Paperboy voorbijkomen. Zag jij nog meer?

Lees verder...