Android ↓

Umoove: Kinect voor de smartphone

Als je komend weekend eventjes niets te doen hebt, dan moet je voor de gein de iPhone-app Umoove Experience: The 3D Face & Eye Tracking Flying Game eens checken. Deze tech-demo, in de vorm van een game, maakt gebruikt van een nieuwe techniek van het bedrijf Umoove. Door je hoofd te kantelen kan je een soort Superman door een woestijndorpje laten vliegen. Het klinkt niet heel spannend (lees: het is een tech-demo), maar de techniek zelf is nogal indrukwekkend. De simpele, front-facing camera van je iPhone pikt je bewegingen zonder problemen op. Zo veranderd een eenvoudige camera ineens in een Kinect-achtig stukje hardware. Zeker even proberen!

Lees verder...

Games op de wijzerplaat van je Pebble

Vorige maand is na een lange periode van wachten eindelijk het Pebble horloge op de markt verschenen. Dit bijzondere horloge, dat een recordbedrag ophaalde op Kickstarter, maakt gebruik van energiezuinig e-paper en maakt via bluetooth verbinding met je smartphone.

Via een speciale app kan je nieuwe wijzerplaten op dit hippe horloge zetten. De website My Pebble Faces heeft voor gamers een speciale selectie met “watchfaces” gemaakt. Zo kan je wijzerplaten downloaden met tal van thema’s: een PokéWatch, een variant op de Game & Watch game Parachute, een echte werkende versie van Tetris, een simpele Super Mario en zelfs een Space Invaders wijzerplaat. Meer gamegerelateerde Pebble watchfaces vind je hier.

        

Lees verder...

iCandy: Briquid

De nieuwste Nederlandse tabletgame, afkomstig uit de studio van Gamious, is een buitengewoon vermakelijk puzzelspelletje. Briquid, de titel verraadt het al, draait om bakstenen en vloeistof. Door tactisch bakstenen te verwijderen en te spelen met de zwaartekracht dien je de bewuste vloeistof in zijn geheel naar een bepaald punt te leiden. Een ogenschijnlijk simpele titel die vanwege de vele breinbrekers toch uren kan boeien.

Lees verder...

100 Doors walkthrough

De immens populaire puzzelgame 100 Floors heeft een geduchte concurrent gekregen; 100 Doors. De laatste versie van de game, die de titel 100 Doors 2013 draagt, is de meest uitdagende titel. Net zoals in 100 Floors is het in dit spel ook de bedoeling om kleine puzzeltjes op te lossen om en liftdeur te openen om zo vervolgens naar de volgende raadselachtige verdieping af te reizen. Een leuke, maar bij tijd en wijle frustrerende puzzelgame. Gelukkig helpt Bureau voor Gamers je een handje.

Omdat niet ieder level even makkelijk is en iedere gamer zo nu en dan wel eens vast zit, presenteren wij bij deze de onofficiële, Nederlandse 100 Doors 2013 walkthrough. Zit je dus met de vraag “Hoe haal ik level of verdieping x?”, klik dan maar snel verder voor al je antwoorden. Samen met onze guide heb je die honderd deuren zo geopend! (Tip: gebruik deze walkthrough alleen als je echt vast zit, want anders speel je de game binnen vijf minuten uit…)

Lees verder...

De drie vetste gadgets van CES 2013


De CES (Consumer Electronics Show) van 2013 in Las Vegas is weer achter de rug. Afgelopen week toonden verschillende ontwikkelaars van electronica ons hun nieuwste gadgets. Bureau voor Gamers hielt het nieuws de afgelopen dagen goed in de gaten en rapporteert nu de drie allergaafste hebbedingetjes om komend jaar naar uit te kijken.

Lees verder...

OUYA haalt eerste deadline

Hoe vaak gebeurt het niet dat er een spelcomputer wordt aangekondigd en dat het apparaat uiteindelijk niet (volledig) zijn deadline haalt. Bijna altijd! Toch lijkt het met Android-console OUYA niet die kant op te gaan, want het apparaat heeft zijn eerste deadline gehaald. Is dat goed nieuws? Jazeker!

Lees verder...

100 Floors: Seasons Tower walkthrough deel 2

De populaire iPhone-game 100 Floors heeft weer een update gekregen; de Christmas Special. In het kader van de aankomende Kerstdagen zijn er 15 levels toegevoegd aan de Seasons Tower. De Seasons Tower krijgt, net als veel andere mobiele games als Angry Birds: Seasons, bij elke feestdag een thema-update. Dit keer is dat dus Kerst.

100 Floors is een spel waarin je kleine puzzeltjes moet oplossen om uiteindelijk de liftdeur van ieder level te openen. Tot voorheen werden middels updates per keer zo’n tien tot twintig nieuwe levels toegevoegd. Nadat de top (de 100e verdieping) was bereikt werden nieuwe torens, zoals de Annex en de Seasons Tower geïntroduceerd. Zo kunnen we blijven puzzelen!

Lees verder...

Blaas je Android-telefoon nieuw leven in


We mogen bij Bureau voor Gamers dan niet altijd te spreken zijn over de kwaliteit van mobiele games ten opzichte van volwaardige retail spellen, feit blijft dat mobiele games populairder zijn dan ooit. De gasten achter het Humble Bundle-initiatief zijn hier ook van op de hoogte en lanceren zodoende al enige tijd gamebundels voor Android-apparaten; wél kwalitatief hoogwaardige spelletjes én voor een zacht prijsje, want je betaalt wat je zelf wilt.

Lees verder...

Rovio flikt het weer met Bad Piggies

Je kan er van alles van vinden, maar je kan niet ontkennen dat Angry Birds één gigantische mobile game hit is. Na het teleurstellende Amazing Alex, dat gewoon een bestaand spel was dat in een ander jasje werd gestoken, kon het niet uitblijven dat Rovio uiteindelijk met een nieuw idee zou komen. Ook dit spel is geplaatst in het Angry Birds-universum, maar dit keer neem je de rol aan van de aardsvijanden van de vogeltjes: de varkens!

Lees verder...

100 Floors: Seasons Tower walkthrough

De populaire iPhone-game 100 Floors heeft weer een update gekregen. Ditmaal is een nieuwe toren toegevoegd: de Seaons Tower. De eerste 15 levels staan in het teken van Halloween. De verwachting is dat de Seasons Tower, net als veel andere mobiele games als Angry Birds: Seasons, bij elke feestdag een thema-update krijgt. Leuk!

100 Floors is een spel waarin je kleine puzzeltjes moet oplossen om uiteindelijk de liftdeur van ieder level te openen. Tot voorheen werden middels updates per keer zo’n tien tot twintig nieuwe levels toegevoegd. Nadat de top (de 100e verdieping) was bereikt werden nieuwe torens, zoals de Annex en de Seasons Tower geïntroduceerd. Zo kunnen we blijven puzzelen!

Lees verder...