Apple ↓

Umoove: Kinect voor de smartphone

Als je komend weekend eventjes niets te doen hebt, dan moet je voor de gein de iPhone-app Umoove Experience: The 3D Face & Eye Tracking Flying Game eens checken. Deze tech-demo, in de vorm van een game, maakt gebruikt van een nieuwe techniek van het bedrijf Umoove. Door je hoofd te kantelen kan je een soort Superman door een woestijndorpje laten vliegen. Het klinkt niet heel spannend (lees: het is een tech-demo), maar de techniek zelf is nogal indrukwekkend. De simpele, front-facing camera van je iPhone pikt je bewegingen zonder problemen op. Zo veranderd een eenvoudige camera ineens in een Kinect-achtig stukje hardware. Zeker even proberen!

Lees verder...

Apple X Microsoft

Het is vandaag 10 juni 2013, de dag dat zowel Apple als Microsoft een belangrijke keynote presentatie hielden voor de introductie van hun nieuwste producten. Apple introduceerde op de WWDC in San Francisco onder andere OS X Mavericks, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Microsoft liet in zijn praatje op de E3 in Los Angeles de nieuwste games voor de Xbox One zien. En hoewel de twee grote computerconcurrenten totaal andere dingen presenteerden, leek één ding wel érg veel op elkaar: het logo!

Lees verder...

Games op de wijzerplaat van je Pebble

Vorige maand is na een lange periode van wachten eindelijk het Pebble horloge op de markt verschenen. Dit bijzondere horloge, dat een recordbedrag ophaalde op Kickstarter, maakt gebruik van energiezuinig e-paper en maakt via bluetooth verbinding met je smartphone.

Via een speciale app kan je nieuwe wijzerplaten op dit hippe horloge zetten. De website My Pebble Faces heeft voor gamers een speciale selectie met “watchfaces” gemaakt. Zo kan je wijzerplaten downloaden met tal van thema’s: een PokéWatch, een variant op de Game & Watch game Parachute, een echte werkende versie van Tetris, een simpele Super Mario en zelfs een Space Invaders wijzerplaat. Meer gamegerelateerde Pebble watchfaces vind je hier.

        

Lees verder...

iCandy: Briquid

De nieuwste Nederlandse tabletgame, afkomstig uit de studio van Gamious, is een buitengewoon vermakelijk puzzelspelletje. Briquid, de titel verraadt het al, draait om bakstenen en vloeistof. Door tactisch bakstenen te verwijderen en te spelen met de zwaartekracht dien je de bewuste vloeistof in zijn geheel naar een bepaald punt te leiden. Een ogenschijnlijk simpele titel die vanwege de vele breinbrekers toch uren kan boeien.

Lees verder...

100 Doors walkthrough

De immens populaire puzzelgame 100 Floors heeft een geduchte concurrent gekregen; 100 Doors. De laatste versie van de game, die de titel 100 Doors 2013 draagt, is de meest uitdagende titel. Net zoals in 100 Floors is het in dit spel ook de bedoeling om kleine puzzeltjes op te lossen om en liftdeur te openen om zo vervolgens naar de volgende raadselachtige verdieping af te reizen. Een leuke, maar bij tijd en wijle frustrerende puzzelgame. Gelukkig helpt Bureau voor Gamers je een handje.

Omdat niet ieder level even makkelijk is en iedere gamer zo nu en dan wel eens vast zit, presenteren wij bij deze de onofficiële, Nederlandse 100 Doors 2013 walkthrough. Zit je dus met de vraag “Hoe haal ik level of verdieping x?”, klik dan maar snel verder voor al je antwoorden. Samen met onze guide heb je die honderd deuren zo geopend! (Tip: gebruik deze walkthrough alleen als je echt vast zit, want anders speel je de game binnen vijf minuten uit…)

Lees verder...

Open brief: ga niet met Lace Mamba in zee

Stel je voor: je koopt een game op marktplaats of eBay, maar het gekochte product wordt na betaling nooit geleverd. Wat doe je dan? De originele verkoper reageert niet meer, de bank mag niet zomaar geld terugstorten, Marktplaats zegt dat de aanbieding op voorhand al niet te vertrouwen is en de politie draait zijn hand niet meer om voor dergelijke praktijken. De conclusie is duidelijk: de verkoper heeft je genaaid.

Maar stel je nou eens voor dat je een kleine game-ontwikkelaar bent. Je hebt maanden, zo niet jaren met je team gewerkt aan een geweldige video game en je wordt benaderd door een uitgever die zak poen en flink wat royalty’s biedt. Je gaat op het aanbod in, maar je ontdekt al snel dat de uitgever aan de haal gaat met jouw game. Sterker nog: men geeft je er nauwelijks iets voor terug. Voor de politie is de de zaak te internationaal en voor de jouw als indie developer vanwege de rechten over de grens veel te ingewikkeld. Wat doe je dan? Simpel, je brengt de zaak aan het licht!

Het overkwam een aantal ontwikkelaars die een deal sloten met Lace Mamba Global. Bij deze uitgevers hoort onder andere Amanita Design met haar prachttitel (en redactiefavoriet) Machinarium. Samen een tweetal andere developers schreef Amanita’s Jakub Dvorský een open brief waarin het probleem met de uitgever uitgebreid wordt besproken. In het verleden schijnen dergelijke acties te hebben geholpen, dus men hoopt dat ook deze brief zijn vruchten afwerpt. Je kan de brief hier lezen.

Lees verder...

100 Floors: Seasons Tower walkthrough deel 3

De populaire iPhone-game 100 Floors heeft weer een update gekregen; de Valentine’s Special. In het kader van de ultieme dag van de liefde zijn er 15 levels toegevoegd aan de Seasons Tower. De Seasons Tower krijgt, net als veel andere mobiele games als Angry Birds: Seasons, bij elke feestdag een thema-update. Dit keer is dat dus 14 februari; Valentijn!

100 Floors is een spel waarin je kleine puzzeltjes moet oplossen om uiteindelijk de liftdeur van ieder level te openen. Tot voorheen werden middels updates per keer zo’n tien tot twintig nieuwe levels toegevoegd. Nadat de top (de 100e verdieping) was bereikt werden nieuwe torens, zoals de Annex en de Seasons Tower geïntroduceerd. Zo kunnen we blijven puzzelen!

Lees verder...

China en spelcomputers nog altijd geen match

Een anonieme bron bij de China Daily wist deze week te melden dat China het verkoopverbod op consoles, dat sinds 2000 in werking is, overweegt op te heffen. Spelcomputers worden in China verbannen omdat ze de fysieke en mentale ontwikkeling van jongeren remmen, dat is althans de mening aldaar. Het eventuele terugdraaien van de maatregel zou geweldig nieuws zijn voor alle grote spelers in de gamesindustrie, omdat het ruim 1,3 miljard potentiële klanten oplevert. Dat moet ook de heersende gedachte geweest zijn op de beurs, aangezien het aandeel van Nintendo en Sony in waarde stegen met respectievelijk ruim drie en negen procent.

Maar wat blijkt? Een opheffing is nooit aan de orde geweest, aldus het Chinese Ministerie van Cultuur aan de lokale pers. Ook Sony trad naar buiten met een statement waarin staat dat zij van niets weten, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het onderwerp stiekem toch op de Chinese agenda kan staan. Het zou tenslotte niet de eerste keer zijn dat een overheidsinstantie het één zegt en het ander doet.

Lees verder...

De drie vetste gadgets van CES 2013


De CES (Consumer Electronics Show) van 2013 in Las Vegas is weer achter de rug. Afgelopen week toonden verschillende ontwikkelaars van electronica ons hun nieuwste gadgets. Bureau voor Gamers hielt het nieuws de afgelopen dagen goed in de gaten en rapporteert nu de drie allergaafste hebbedingetjes om komend jaar naar uit te kijken.

Lees verder...

Virtuele huurmoordenaars en verslavingen

Dat ouders zich zorgen maken om het gedrag van hun kinderen is van alle tijden. Dat geldt echter niet voor de methode die een bezorgde vader in China hanteerde om zijn 23-jarige zoon uit de buurt te houden van videogames. Deze meneer huurde namelijk gamers in om de characters van zoonlief online kapot te maken, zodat hij meer zou besteden aan het vinden van een baan. Helemaal soepel ging het niet, want het plannetje viel al snel in duigen toen de jongeman vroeg waarom ze het op hem gemunt hadden.

Wat zou jij doen als jij op dat moment in de schoenen had gestaan van de huurmoordenaar? Het is helaas niet bekend welke games het betrof (of waar je kunt solliciteren voor meer van dit soort jobs), maar los daarvan had ik die kerel ijskoud de silent treatment gegeven. Hoe langer het slachtoffer niet op de hoogte is, des te meer brood er op de plank komt. Easy money noemen we dat!

Lees verder...