Microsoft ↓

Wishful thinking

Lees verder...

E3: Opvallende zaken op de beursvloer

De grote persconferenties van de E3 zitten erop en inmiddels weten we welke kaarten de ‘grote drie’ gespeeld hebben. Het was spannend, interessant en af en toe ook teleurstellend. Mij zijn in ieder geval genoeg zaken opgevallen en die zal ik stuk voor stuk bespreken.

Lees verder...

Apple X Microsoft

Het is vandaag 10 juni 2013, de dag dat zowel Apple als Microsoft een belangrijke keynote presentatie hielden voor de introductie van hun nieuwste producten. Apple introduceerde op de WWDC in San Francisco onder andere OS X Mavericks, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Microsoft liet in zijn praatje op de E3 in Los Angeles de nieuwste games voor de Xbox One zien. En hoewel de twee grote computerconcurrenten totaal andere dingen presenteerden, leek één ding wel érg veel op elkaar: het logo!

Lees verder...

Dit is de nieuwe Xbox One

Dames en heren! Dit is hem dan; de nieuwe Xbox! Bureau voor Gamers volgde Microsofts presentatie, ergens in een tent op een parkeerplaats in het zonnige Seattle online en schreef alle feitjes razendsnel voor je op, zodat jij alleen nog maar even verder hoeft te klikken om alle details omtrent Microsofts nieuwste console te checken.

Lees verder...

Gamers’ Graffiti: van alles wat

Nog zo’n leuke Gamers’ Graffiti uit Groningen; een schutting vol bekende gameseries. Just Dance, Minecraft, Super Mario, GTA (San Andreas), Call of Duty, Angry Birds, Pac-man, De Sims… alles komt voorbij!

Ook een leuke Gamers’ Graffiti gespot? Laat het ons weten!

Lees verder...

Arme Wii Remote

Het is 2006, de Wii is net uit en… tja… er gebeuren wat ongelukjes.

Lees verder...

De ultieme console?

Een kamer vol doosjes, bakken vol controllers, een kast vol consoles… iedere gamer met een redelijke collectie komt op den duur in problemen met zijn of haar ruimte. De ultieme oplossing zou een console zijn die alle games gewoon af kan spelen. En nee, dan heb ik het niet over een PC, maar over één uniforme spelcomputer.

Onderstaande filmpjes tonen twee totaal verschillende creaties die bovenstaand probleem proberen te tackelen. De eerste is Project Unity, een combinatie van vijftien oudere consoles (van ondere andere de SEGA Mega Drive tot en met de Nintendo GameCube). Het tweede filmpje is de laatste van een drieluik (deel 1 en deel 2 vind je hier) gemaakt door Ben Heck, die een console heeft ontwikkeld waarmee je Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U games kan spelen. Welke van deze twee superconsoles zou jij in huis halen?

Lees verder...

Crazy Commercials: Het leven is kort

Het leven is maar kort en alles dient eruit gehaald te worden. Tenminste, als we Microsoft mogen geloven. Deze commercial slaat wat dat betreft de spijker op de kop. Alhoewel de commercial al vrij snel na de eerste uitzending van de televisie werd gebanned, blijf ik het een geniaal filmpje vinden, enjoy!

Lees verder...

Microsoft gaat eindelijk de goede kant op

Steam is al jarenlang het populairste spelplatform onder PC-gamers en het platform staat onder meer bekend om haar volledige aanbod en scherpe prijzen. De Steam Holiday Sales zijn inmiddels al een tijdje geleden, maar Microsoft heeft de boel goed afgekeken en vorige week een sloot aan games in de uitverkoop gegooid.

Lees verder...

Open brief: ga niet met Lace Mamba in zee

Stel je voor: je koopt een game op marktplaats of eBay, maar het gekochte product wordt na betaling nooit geleverd. Wat doe je dan? De originele verkoper reageert niet meer, de bank mag niet zomaar geld terugstorten, Marktplaats zegt dat de aanbieding op voorhand al niet te vertrouwen is en de politie draait zijn hand niet meer om voor dergelijke praktijken. De conclusie is duidelijk: de verkoper heeft je genaaid.

Maar stel je nou eens voor dat je een kleine game-ontwikkelaar bent. Je hebt maanden, zo niet jaren met je team gewerkt aan een geweldige video game en je wordt benaderd door een uitgever die zak poen en flink wat royalty’s biedt. Je gaat op het aanbod in, maar je ontdekt al snel dat de uitgever aan de haal gaat met jouw game. Sterker nog: men geeft je er nauwelijks iets voor terug. Voor de politie is de de zaak te internationaal en voor de jouw als indie developer vanwege de rechten over de grens veel te ingewikkeld. Wat doe je dan? Simpel, je brengt de zaak aan het licht!

Het overkwam een aantal ontwikkelaars die een deal sloten met Lace Mamba Global. Bij deze uitgevers hoort onder andere Amanita Design met haar prachttitel (en redactiefavoriet) Machinarium. Samen een tweetal andere developers schreef Amanita’s Jakub Dvorský een open brief waarin het probleem met de uitgever uitgebreid wordt besproken. In het verleden schijnen dergelijke acties te hebben geholpen, dus men hoopt dat ook deze brief zijn vruchten afwerpt. Je kan de brief hier lezen.

Lees verder...