Nieuws ↓

Umoove: Kinect voor de smartphone

Als je komend weekend eventjes niets te doen hebt, dan moet je voor de gein de iPhone-app Umoove Experience: The 3D Face & Eye Tracking Flying Game eens checken. Deze tech-demo, in de vorm van een game, maakt gebruikt van een nieuwe techniek van het bedrijf Umoove. Door je hoofd te kantelen kan je een soort Superman door een woestijndorpje laten vliegen. Het klinkt niet heel spannend (lees: het is een tech-demo), maar de techniek zelf is nogal indrukwekkend. De simpele, front-facing camera van je iPhone pikt je bewegingen zonder problemen op. Zo veranderd een eenvoudige camera ineens in een Kinect-achtig stukje hardware. Zeker even proberen!

Lees verder...

Two Tribes in zwaar weer

Slecht nieuws voor liefhebbers van Nederlandse game developers; Two Tribes, vooral bekend van de puzzelplatformer Toki Tori, is niet meer. Dat maakte het bedrijf zelf bekend in een blogposting. De Amersfoortse ontwikkelaar biecht netjes op dat het allemaal niet meer zo lekker liep: “Turns out we aren’t as good at selling games as we thought!” Jammer!

Maar er is ook positief nieuws. De eigenaar van Two Tribes, Two Tribes Publishing, blijft gewoon bestaan en er wordt een nieuwe dochteronderneming opgericht. De oprichters van Two Tribes kunnen dus gewoon weer verder met het maken van Toki Tori en aanverwanten, al zal er wel het één en ander aan de bedrijfsvoering gesleuteld moeten worden. We hopen dat de nieuwe onderneming, die uit de as van Two Tribes oprijst, binnenkort zijn vleugels uit kan slaan en ons snel weer kan verbazen met een aantal goede games.

Lees verder...

Tappingo! stoomt door

Is het Mijnenveger? Is het Picross? Neen, het is Hugo Smits nieuwe 3DS game Tappingo! Na onder andere Color Commando, Ace Mathician en Flipper, allen mooie, compacte downloadbare titeltjes voor de DS gaat Smits nu 3D met wederom een eigen bedacht concept. De puzzelgame is behoorlijk opgefrist sinds onze laatste post en dankzij onderstaande Vine zijn we nu helemaal gehypet. Hugo, wanneer kunnen we deze shit downloaden!?

Meer info over Tappingo vind je hier hier.

Lees verder...

Lumini; chille game van groepje scholieren

Tijd voor Hollandse nieuwe! Nee, geen haring, maar baars… Speelbaars! Dat is de naam van het groepje van zes scholieren van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht dat zich heeft geprofileerd tot Neerlands’ jongste indie-developer. Hun eerste, pas aangekondigde game is Lumini, een spel waarbij je een school met (vliegende?) visjes door een gevaarlijke wereld moet leiden. Goede muziek, goede graphics en geinige manier van spelen (zie trailer).

Qua gameplay lijkt de game erg op de heerlijk relaxte game Flow, die eveneens door studenten werd ontwikkeld. De makers van Flow gingen verder met hun chille games en ontwikkelden uiteindelijk Journey, een bijzondere PS3 game die vorig jaar hoge ogen gooide en tal van prijzen in de wacht sleepte.

Speelbaars is er dus zeker eentje om in de gaten te houden.

Lees verder...

Hiroshi Yamauchi 1927-2013

Het is een trieste dag voor Nintendo. Hiroshi Yamauchi, tot 2002 de grote baas van het Japanse bedrijf, is vandaag op 85-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Yamauchi was 53 jaar lang de directeur van het bijzondere bedrijf dat zijn overgrootvader in 1889 heeft opgericht. Onder hem transformeerde Nintendo van een simpele speelkaartfabrikant tot de huidige gamegigant die we nu kennen.

Lees verder...

Wishful thinking

Lees verder...

Tappingo is de nieuwe Picross topper

Zo maar, uit het niets, kondigde Hugo Smits zijn nieuwe game Tappingo bij ons aan. In tegenstelling tot Smits’ eerdere DSiWare titelts, zoals Color Commando, Ace Mathician en Flipper, is Tappingo geen puzzelplatformer, maar een doodsimpel puzzelspelletje. Nou ja, doodsimpel… het is een variant op het bij tijd en wijle best lastige Picross. Door de puzzel op de juiste manier in te vullen wordt de speler uiteindelijk beloont met een stukje pixelart (in 3D). De eerste screens vind je hier.

Lees verder...

Vakantie

Het is weer zomervakantie, dus de redactie van Bureau voor Gamers gaat weer buitenspelen. Verwacht komende twee maanden minder posts dan je gewend bent, maar verlies ons niet uit oog, want er staat alweer veel moois op het programma voor aanstaand “schooljaar”. Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

Lees verder...

Apple X Microsoft

Het is vandaag 10 juni 2013, de dag dat zowel Apple als Microsoft een belangrijke keynote presentatie hielden voor de introductie van hun nieuwste producten. Apple introduceerde op de WWDC in San Francisco onder andere OS X Mavericks, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Microsoft liet in zijn praatje op de E3 in Los Angeles de nieuwste games voor de Xbox One zien. En hoewel de twee grote computerconcurrenten totaal andere dingen presenteerden, leek één ding wel érg veel op elkaar: het logo!

Lees verder...

Vaarwel, [N]Gamer!

[N]Gamer, Nederlands laatste op Nintendo gerichte tijdschrift, stopt. In een tijd waarin het immer uitdijende internet steeds meer lezers naar zich toe trekt, is het voor een magazine steeds lastiger om zich staande te houden, zeker wanneer je je richt op slechts één groepje fanboys. Lezers stappen over naar gratis gamessites – foei, BvG! – en adverterende publishers zijn steeds minder bereid om geld te steken in “analoge” reclame. Hierdoor moeten bladen als [N]Gamer helaas de deuren sluiten. (Ook Power Unlimited, het bekendste gamesblad van Nederland, zal het ongetwijfeld zwaar hebben.)

Hoe dan ook, het is jammer dat de [N]Gamer verdwijnt. Als ik me niet vergis begon het blad maar liefst tien jaar geleden met een tweetal pilotuitgaven. Vanwege het succes van deze edities werd besloten om het concept door te zetten en via een abonnement (of gewoon via de supermarkt) vijf bladen per jaar te produceren. Ondergetekende was abonnee van het eerste uur, met Mario Kart: Double Dash!! als welkomstcadeautje. Hoewel ik het niet altijd eens was met de inhoud en de manier van schrijven, was het toch mooi om te zien dat een groep enthousiastelingen zo’n mooi, dik blad uit kon geven. Namens de hele redactie van BvG; bedankt!

P.s.: Mocht je [N]Gamer de afgelopen tien jaar gemist hebben; je hebt nog één kans om ze allemaal in één klap te kopen.

Lees verder...