Filmpjes ↓

Kaartverkoop Indievelopment gestart

Even een korte heads-up: de kaartverkoop van Indievelopment – de naam zegt het al; een conferentie voor indie developers – is zojuist gestart. Deze kleine beurs is op verschillende fronten bijzonder interessant; zo wordt hij helemaal door studenten opgezet, is er een showcase voor de nieuwste Indiegames én komen er verschillende sprekers, zoals Jonathan Blow (de maker van Braid) en Paul Weir (de man die de muziek van No Man’s Sky verzorgt). Indievelopment vindt plaats op 7 april in Utrecht. Kaarten zijn vanaf vandaag dus hier te bestellen.

Lees verder...

Catlateral Damage

In Catlateral Damage speel je een kat die spullen op de vloer moet gooien. Tja, ik heb het ook niet bedacht. Het is een soort Katamari Damacy, maar dan met katten… en het is iets uitdagender. Check de game in het onderstaande filmpje. Je kan Catlateral Damage hier spelen.

Lees verder...

M’n Famicom Disk System is eindelijk gefixt!

Een dik jaar geleden probeerde ik mijn Famicom Disk System te repareren met een stukje binnenband. Tevergeefs; er bleek een officieel elastiekje nodig te zijn om het te maken. Dankzij een tip van lezer Matthijs kocht ik het desbetreffende rubbertje via eBay en kon ik vandaag eindelijk mijn Disk System fixen. Video in het Engels.

Lees verder...

Nog een bezoek aan de Nintendo World Store

Vorig jaar plaatste Duco al eens foto’s van zijn bezoek aan de Nintendo World Store in New York, de enige officiële winkel die Nintendo heeft. Tijdens mijn zomervakantie kwam ik ook langs de winkel en kon een bezoekje uiteraard niet weigeren. Daarom bij deze nóg een item over deze te gekke winkel.

Lees verder...

Spoiler: de laatste gevechten van Mario & Luigi

Ondanks het feit dat Mario & Luigi: Dream Team Bros. pas over een dikke week (wereldwijd) uitkomt, wisten we op Bureau voor Gamers het spel nu al uit te spelen. En omdat we kennelijk de eersten op het hele internet zijn, posten we bij deze een drietal exclusieve filmpjes van de laatste boss fights tegen Bowser en Antasma. Enjoy!

In verband met een embargo is deze post, die origineel 3 juli werd geplaatst, naar een later tijdstip verschoven.

Lees verder...

Drie Pokémon fanmovies

Sommige series zijn zo populair dat dat fans er zo ongelooflijk veel tijd en geld insteken dat hun producten haast het bekijken waard zijn. In het geval van Pokémon gaat het verder dan simpele tekeningen gemaakt door fans; YouTube staat vol met lange trailers van zelfbedachte Pokémon films, compleet met vette CGI. Het blijft geinig om te zien hoeveel werk mensen hier insteken.

Lees verder...

Geschiedenisles: de voorloper van de Zapper

Eén van Nintendo meest bekende accessoires is de Zapper, een oranje lichtgeweer dat bij het overhalen van de trekker een karakteristiek “Poing!” ten gehore brengt. Het is een simpele techniek, waarbij een lichtsensor in de loop van het geweer reageert op witte vlakken, die slechts een fractie van een seconde in beeld verschijnen. Allemaal leuk en aardig, maar wist je dat Nintendo’s eerste lightgun veertien jaar (!) eerder verscheen dan de Zapper?

In 1970 bracht de Japanse speelgoedmaker namelijk al een lichtgeweer op de markt waarmee je op échte objecten kon schieten; de Kosenjyu SP Gun en Rifle. Door middel van een lichtsignaal, die door een simpele sensor wordt opgevangen, kan de speler tal van accessoires in beweging laten komen. Voorbeelden zijn een bewegende leeuwenkop, die als een trofee aan de muur hangt, een roulette, een uit elkaar springende fles of een leeuw of cowboy die in elkaar zakt. Eén van de laatste geweren in de Kosenjyu serie is de overigens de allereerste, analoge versie van Duck Hunt, het spel waarvan de digitale versie in 1985 de Zapper juist zo populair zou maken.

Onlangs nam ik een Kosenjyu set over van de beheerder van de blog beforemario, die op briljante wijze al Nintendo’s speelgoed van voor de komst van Mario probeert te beschrijven. (Lees: alles over Gunpei Yokoi’s Nintendo, niet die van Shigeru Miyamoto.) Op Bureau voor Gamers kunnen we natuurlijk niet achterblijven, dus bij deze bewegende beelden van de voorloper van Nintendo’s Zapper.

Lees verder...

Hoe maak je een screenshot op de Wii U?

Vette cutscene in Resident Evil? Een mooie goal gemaakt in Fifa? Of zit je vast op een bepaald plekje in Super Metroid? Met Nintendo’s MiiVerse kan je alles met je vrienden én de rest van de wereld delen. Het is een soort Facebook, maar dan voor Wii U (en binnenkort ook 3DS) games. Sinds een aantal weken kan je MiiVerse ook bereiken via het internet. Nintendo heeft de site zelfs speciaal aangepast voor tablets en smartphones, zodat je het social medium bijna overal kan openen. (De enige uitzondering is vreemd genoeg de browser van de 3DS…) Het leuke van de webversie van MiiVerse is het feit dat je de screenshots die je tijdens het spelen hebt gemaakt ook gewoon op je computer op kan slaan. Zo kan je de schermafbeeldingen dus zonder problemen delen op Facebook of je eigen website. Instructies vind je in onderstaand filmpje.

Lees verder...

Game & Watch kapot? Schoef ‘m open!

Op eBay zwermt het van de Game & Watch handhelds. Bijna iedere titel is wel te vinden, in goede of slechte conditie en voor hoge of juist lage prijzen. De Game & Watches waar iets aan mankeert, zoals een grote kras op het scherm of een ontbrekende batterijklepje, verwisselen logischerwijs voor veel minder geld van eigenaar dan de gavere exemplaren.

Onlangs kocht ik van een Israëlische verkoper Donkey Kong 2, een klassieke multi-screen Game & Watch uit 1983. Ik wist dat het bovenste scherm kapot was, maar voor omgerekend 8 euro durfde ik wel een gokje te wagen. Eenmaal in Nederland aangekomen schroefde ik het bovenste scherm open en kon ik binnen één avond repareren met een simpele satéprikker. Een goede gok die zeker voor herhaling vatbaar is!

Lees verder...

Wii U update maakt een boel goed

Het hoofdmenu van de Wii U is traag. Het is een drama. Het opstarten van apps en games duurt minstens 20 seconden, zonder dat daar een goede reden voor is. De Wii U is immers “next-gen hardware”, wat inhoudt dat het vol zit met de nieuwste computertechnieken. Waarom is het dan zo langzaam? Geen flauw idee. Gelukkig heeft Nintendo zelf ook door dat hun firmware bijzonder slecht is afgewerkt. Daarom is sinds vandaag een update te downloaden waardoor het hoofdmenu van je consoles sneller zou moeten worden. In onderstaand filmpje laten wij de verschillen zien. Althans, als we die update aan de praat krijgen…

Lees verder...