Features ↓

De Retro Marathon gaat van start

Vanavond om 20:00 start de Nederlandse versie van de Retro Marathon, een 120 uur durend gamefestijn waarin een groep fanatiekelingen live retro games gaat spelen om geld op te halen voor het goede doel (Alzheimer Nederland). Het is de bedoeling dat onder andere Super Mario Bros. 1/2/3, Pokémon Red én Blue, Super Metroid, A Link to the Past, Star Wing en alle drie klassieke Donkey Kong Country’s worden gespeeld. Je kan hier live meekijken met dit bijzondere initiatief.

Lees verder...

Xilent – Boss Wave

Lees verder...

Hoe zien de Mario Party handschoenen eruit?

Misschien kan je je het nog wel herinneren; een aantal mini-games in de allereerste Mario Party op de Nintendo 64 was zo intensief dat het zorgde voor een blaar op de palm van je hand. Om je tegenstander te verslaan moest je het pookje van de controller namelijk zo snel mogelijk in de rondte bewegen. Dit ging het makkelijkst als je je palm recht op het pookje, dat vol profiel zit, plaatste. Het fenomeen – de blaar – werd zelfs beschreven in de medische literatuur. Omdat er meer dan 90 klachten bij Nintendo (of America natuurlijk) binnen waren gekomen koos men het zekere voor het onzekere; Amerikaanse gamers die Mario Party hadden gekocht, op dat moment zo’n 1.15 miljoen, konden gratis vier setjes beschermende handschoenen bij Nintendo bestellen. Geschatte kosten: 80 miljoen dollar.

Het is een verhaal, één van de vele verhalen rondom Nintendo. En alhoewel er genoeg overtuigend bewijs is – de rechtszaak, de wetenschap… en het feit dat ik zelf ook wel eens zo’n blaar heb gehad – vraag ik me af of die handschoenen ooit zijn verstuurd. Ok, laat ik het minder complottheorie-achtig; ze zijn vast wel verstuurd, maar hoe zien ze eruit? Heeft iemand van jullie ooit een setje officiële Mario Party handschoenen gezien? Een zoektocht op Google Afbeeldingen levert tal van plaatjes, maar geen van de afgebeelde handschoenen lijkt the real deal. Wie maakt me los?

Lees verder...

Game kleding van… Zalando!?

Zalando, bij velen bekend van de irritante televisiereclames, blijkt voor gamers ineens een stuk interessanter dan we tot nu toe hadden gedacht. De online kledingwinkel heeft namelijk sinds kort game kleding in het assortiment. Naast de standaard kleding en sportspullen zijn nu ook ineens PlayStation trainingsbroeken en t-shirts met opdruk van SpongeBob als Mario te koop. Het laat maar weer eens zien dat video games langzaam maar zeker hun plekje in de samenleving weten te veroveren.

Lees verder...

Gamers’ Graffiti: 1-up in Athene

Athene kan worden beschouwd als de bakermat van de Westerse beschaving. Alhoewel er na 2500 jaar nog redelijk wat tempels en andere gebouwen overeind staan, is er in de moderne tijd weinig meer van het oude Griekenland over. Gebouwen worden vreemd genoeg niet meer versierd met afbeeldingen van Griekse soldaten in oorlog met de Perzen, maar wél voorzien van graffiti gebaseerd op een recente, Japanse mythe!

Lees verder...

Gamers’ Graffiti in New York

Gespot op een aantal ramen in Manhatten.

Lees verder...

Gratis Club Nintendo sterren

Nintendo’s online spaarsysteem, dat tegenwoordig Club Nintendo heet, is een mooi stukje fanservice waarbij spelers kunnen sparen voor gratis games en gadgets. Denk hierbij aan simpele Mario notitieblokjes, maar ook aan vette beeldjes, eenheruitgave van Nintendo’s eerste handheldgame of exclusieve games, zoals Game & Watch Collection. Bij iedere game en console die je koopt ontvang je een kraskaartje met een code, welke je een bepaald aantal “sterren” geeft. Games leveren doorgaans 200 tot 250 sterren op; consoles variëren van 500 tot 1000 sterren. Voorheen werden de sterrencodes alleen bij spellen geleverd die door Nintendo zelf werden uitgebracht, maar tegenwoordig worden de kaartjes bij iedere Wii U en Nintendo 3DS game geleverd.

Om zo snel mogelijk bij het juiste bedrag te komen (de Game & Watch remake kost 7500 sterren) kan je een aantal trucjes uitvoeren. Om gratis en voor niets aan extra sterren te komen kan je volgende doen:

Lees verder...

Wist je dat…

Lees verder...

Gamers’ Graffiti: nog meer stickers

Onlangs postte ik in de categorie Gamers’ Graffiti een sticker van een Nintendo 64 controller. Ik ben me sindsdien wat minder gaan focussen op graffiti en wat meer gaan letten op zaken als stickers. En wat blijkt? er zijn nóg veel meer game gerelateerde tags in het straatbeeld te vinden!

Lees verder...

De cameos van de maand

Nintendo is een ster in het in-game verstoppen van verwijzingen naar zijn eigen spellen. Denk hierbij niet aan de voor de hand liggende gevallen, zoals Super Smash Bros., maar aan kleine, geinige cameos die alleen door de échte fanboy worden gezien. De laatste maand speel ik vooral grote Nintendo titels van weleer; Super Metroid op de Wii, Oracle of Ages en Seasons op de 3DS en de “nieuwe” Donkey Kong Country, die nu ook op Nintendo’s 3D handheld te spelen is. Er zijn mij een aantal cameo’s opgevallen, zoals Mario vijandjes in eerder genoemde Zelda titels en tal van verwijzingen naar andere games in Donkey Kong Country Returns. Meer na de klik.

Lees verder...