Posts van Erik

E3: Opvallende zaken op de beursvloer

De grote persconferenties van de E3 zitten erop en inmiddels weten we welke kaarten de ‘grote drie’ gespeeld hebben. Het was spannend, interessant en af en toe ook teleurstellend. Mij zijn in ieder geval genoeg zaken opgevallen en die zal ik stuk voor stuk bespreken.

Lees verder...

Geniepig geld verzamelen in Dollar Dash

Een tijdje geleden zag ik een trailer van Dollar Dash langskomen en was ik meteen betoverd. Het spel deed me denken aan de goede ouwe tijd van de Dreamcast, N64 en Gamecube, toen je met drie maten op de bank games tegen elkaar speelde. Die tijden zijn inmiddels voorbij, maar hopelijk weet Dollar Dash deze een beetje te herleven.

Lees verder...

Crazy Commercials: Ready 2 Rumble Boxing

Er was een tijd dat je nog weg kon komen met videogames waarin de meest overtrokken stereotypen de hoofdrol vertolken. Neem Midway’s Ready 2 Rumble Boxing dat destijds op de Nintendo 64, SEGA Dreamcast, Playstation en Gameboy Color uitkwam. In deze commercial speelt een hongerig Afro-Amerikaans de hoofdrol wanneer er door zijn ietwat stevige tegenstander een hap uit zijn kapsel wordt genomen. Het stereotype dat neergezet wordt zou vandaag de dag misschien wel als racistisch geinterpreteerd worden, maar veertien jaar geleden kon dit gewoon. Kijk en oordeel zelf!

Lees verder...

Koninginnedag in Utrecht

Maarten heeft inmiddels zijn vrijmarkt aankopen uit de doeken gedaan en aangezien ikzelf ook wat aardigs gekocht heb, besloot ik dit ook met jullie te delen. Zelf heb ik een geweldige dag gehad en ben ik Koninginnedag vroeg uit de veren gegaan om de vrijmarkt af te struinen en te genieten van het weer.

Veel games kwam ik echter niet tegen. De games die ik tegenkwam waren vaak voor de PC en de consolegames waar ik wel op stuitte waren van het doorsnee niveau dat niemand wil hebben (denk aan FIFA deel 90 en talloze shooters). Toch kwam ik een kraampje tegen van een jongeman die behoorlijk wat retrospul verkocht. Achteraf heb ik een beetje spijt dat ik niet meer gekocht heb, maar uiteindelijk ben ik ook nog wel best tevreden met de zes games die ik wel buitgemaakt heb. Voor vijftien euro heb ik zes games voor oudere Nintendo-platformen op de kop weten te tikken. Dit zijn: Rush 2: Extreme Racing USA (N64), Micro Machines 64 Turbo (N64), Jet Set Radio Future (GBA), Konami Golf (GB), Palamedes (GB) en Gameboy Gallery (GB). Al met al mijns inziens geen slechte buit. Natuurlijk zul je altijd mensen hebben die de door mij buitgemaakte games rommel vinden, maar ik ben er blij mee en dat is wat mij betreft het belangrijkste. Heb jij ook wat toffe games weten te scoren?

Lees verder...

Crazy Commercials: Bart Simpson

Vroegah… waren The Simpsons nog hip! Inmiddels bestaat de gele familie nog wel, maar qua populariteit is het voorbijgestreefd door andere animatieseries. In deze commercial worden ‘Bart vs. the World’ voor de NES en ‘Bart Simpson: Escape from Camp Deadly’ voor de Gameboy aangeprezen. Merkgeil als ik vroeger was, moest ik natuurlijk de Bart Simpson-game voor de Gameboy hebben en zo werd ‘Camp Deadly’ het tweede spel dat ik in mijn bezit had. De nostalgische gevoelens houden hier ook op, want het spel was op z’n zachtst gezegd matig. Repetitieve gameplay afgewisseld met hordes bugs. Vroeger werd ik er vrolijk van, nu niet meer. Deze commercial daarentegen…

Lees verder...

Kirby: de speelbal van Nintendo

Een tijdje geleden schreef ik een artikeltje over Kirby’s Pinball Land op de Game Boy. De game, die inmiddels twintig jaar oud is, wist me flink te boeien en tot op de dag van vandaag steek ik de cartridge met enige regelmaat in mijn Game Boy. Dat smaakte naar meer, dus ik ging op zoek naar meer Kirby-games. Het viel me op dat het een groot deel van de franchise bestaat uit games die niet eenvoudig binnen de serie te plaatsen zijn.

Lees verder...

Nog eventjes en dan… OUYA!

De OUYA is uit en zal bijna op mijn deurmat ploffen. Sinds afgelopen week zijn de eerste exemplaren op de post gegaan en het zal nog zeker een maand duren voordat alle Kickstarter-backers hun eigen OUYA in handen zullen hebben. Het is dus nog even wachten, maar inmiddels sijpelen wel de eerste reviews en reacties binnen. Echter niet iedereen is even enthousiast.

Lees verder...

Tomb Raider is terug van weggeweest

Het mag je niet ontgaan zijn dat Lara Croft inmiddels in een geheel nieuw avontuur de hoofdrol speelt. Tomb Raider is daarmee een reboot van de aloude serie die bijna twintig jaar geleden menig mannelijk gamerhartje sneller liet kloppen. Het spel zit inmiddels al eventjes in mijn Xbox 360 en man wat is het genieten.

Lees verder...

Crazy Commercials: Het leven is kort

Het leven is maar kort en alles dient eruit gehaald te worden. Tenminste, als we Microsoft mogen geloven. Deze commercial slaat wat dat betreft de spijker op de kop. Alhoewel de commercial al vrij snel na de eerste uitzending van de televisie werd gebanned, blijf ik het een geniaal filmpje vinden, enjoy!

Lees verder...

Pareltje Gespot! – LEGO Racers

De ‘fun-racer’ (zoals ik het nu maar even noem) is voor mij jarenlang het meest favoriete genre geweest binnen de wereld van videogames. Nintendo zat op de troon met haar Mario Kart-franchise, maar er waren hier en daar ook ontwikkelaars die aan deze heerschappij begonnen te knabbelen. Een bekend voorbeeld is natuurlijk Rare’s Diddy Kong Racing, maar High Voltage Software kon er met LEGO Racers ook wat van en ik zal je vertellen waarom.

Lees verder...